05 декември 2015

"Поточето", което убива всеки

В Йоркшир, Англия има едно невинно изглеждащо малко "поточе", само му вижте снимката дадена по-долу. То се нарича Болтън Стрид или просто Стрид и човек би помислил, че лесно може да прескочи по камъните от двете му страни и дори да преджапа. Това обаче ще му струва скъпо. Не е известен случай някой да е оцелял след като е стъпил в потока. Дори телата им не са намирани.


Тази снимка е от "поточето" в близост до Болтън Аби. За да разберем на какво се дължи злокобното поведение на Болтън Стрид е достатъчно да се придвижим няколко десетки метра нагоре по течението. Изведнъж виждаме, че това не е никакво поточе, а истинска река - тя се нарича Уарфъл и по принцип не е опасна. Когато обаче достигне до скалите край Болтън Аби тя се стеснява изключително много и затова прилича на малък горски поток. На практика той е много дълбок и бърз - иначе няма начин как всичката тази вода от реката да премине през толкова тясното пространство.

Снимка на реката:Реката преминаваща в "поточе":На практика не се знае каква е дълбочината на "поточето" Стрид, част от река Уарфъл. Дъното е изпълнено с подводни пещери и тунели, вероятно там някъде са засмуквани телата на "джапащите".Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Гъби предизвикват дъжд
Тунизийското езеро появило се внезапно
Разнородни странни и паранормални новини от съвремието

Няма коментари:

Публикуване на коментар