04 декември 2015

Войни и странни същества: чудовището Морбах

Това е една история с корени във времето на наполеоновите войни и случила се по времето на Студената война.

Според легендата дезертьор от армията на Наполеон се озовал край немския град Витлих. Там той нападнал и убил местен селянин и съпругата му. Преди да умре обаче жената го проклела и той се превърнал във вълк. Въпреки това продължил да убива докато фермерите не го издирили и ликвидирали. Тази местна история е доста популярна, дори един футболен отбор се нарича "Чудовищата от Морбах". Интересното е, че по време на Студената война в близост е била разположена американска военна база и някои войници твърдели, че са виждали вълчеподобно създание.

При един случай, двама човека от военната полиция разследвали сигнал за преминаване на периметъра на базата когато видели куче-подобно животно. То стояло на задните си крака и гледало към тях. След това направило "три големи стъпки", прескочило високата ограда и изчезнало в гората. И двамата военни твърдят, че ръстът му бил по-висок от човешкия. Било доведено проследяващо куче, но то изпаднало в ужас и отказало да тръгне по следите на съществото. При друг случай един летец твърди, че бил следен от скрито, виещо същество докато разхождал кучетата си.

Някои опитват да обяснят историята с това, че американците са виждали диви глигани. Един от военните отхвърля това предположение с думите - "аз съм израснал във ферма в САЩ и знам, че това не бе глиган!"

Поне за някои от странните наблюдения обаче може и да има прозаично обяснение. Един служил в базата разказва как са се забавлявали да плашат новите войници с местната легенда за върколака, след което са ги пращали на патрул около базата. Там са им устройвали страшна изненада.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Митични духове, демони и същества: Саси (Бразилия)
Митични духове, демони и същества: Крампус (Централна Европа)
Митични духове, демони и същества: Тиколоше (племето Зулу)

Няма коментари:

Публикуване на коментар