29 декември 2015

Един последен танц

История от Америка.

Има един канал близо до нас, който е достъпен само пеша или с колело, защото е защитена местност за мангрови фиданки. За да стигна до него, трябва да ходя или да карам велосипед около километър и нещо, но си струва, защото е много добър за риболов.

Една сутрин закарах колата си до където може и тръгнах. Бе около 6 сутринта и слънцето не бе изгряло още, само се виждаше сияние на хоризонта. Натоварих такъмите на модифицирания ми байк и тръгнах по прашната пътека.

На около три четвърти от пътя има контролна кула на язовир, оградена с ограда. Забелязах нещо като голям пластмасов пазарски плик да виси от оградата. Започнах да псувам идиотите, които са си оставили боклука там, но тогава нещата станаха странни.

"Чантата" сякаш започна да танцува. "Вятърът", помислих си аз. Спрях и се загледах по-внимателно. "Чувалът за боклук" танцуваше отляво на дясно, после напред, после от дясно на ляво и отбратно! След това полетя над кулата все още танцувайки! Не можех да повярвам на очите си, мислех, че чантата е закачена на рибарска корда или тел.

Започнах да се приближавам и когато бях на около 35 метра, това нещо скочи от покрива на кулата и прие формата на човек. Можех да различа главата, рамената, ръцете и краката. Въпреки това продължавах да се приближавам, но то просто изчезна. Когато приближих оградата нямаше нищо - нито наилонова торба, нито рибарска корда, нищо.

След три месеца отново минах от там. Попитах редовните посетители на мястото дали не са виждали нещо странно там. Един от тях ми разказа, че през 80-те ревнив момък убил друг мъж, който се задявал с приятелката му на купон. Чудя се, дали това не бе призракът на жертвата дошъл за един последен танц.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар