16 декември 2015

Войни и странни същества: Мъглата

Досега описаните в поредица същества имат ясен външен вид, било то морски или земни чудовища. Следващата история обаче включва нещо с неясна форма, което може единствено да се оприличи на мъгла.

Робърт Л. Полок по време на Виетнамската война бил от екипажа на транспортен военен самолет C-130. След години той ще разкаже това свое преживяване за изданието "The Paranomalist". Летели покрай бреговата ивица на южен Виетнам и Полок забелязал някакво движение на борда на самолета в близост до един празен контейнер. С изумление видял завихряща се сива облачна маса в близост до вратата отдясно. Бързо запълнила голямо пространство.

Полок първо естествено си помислил, че става въпрос за някакъв технически проблем - от някъде да излиза газ. Целият екипаж се събрал там, но никаква техническа нередност не намерили. Бавно отстъпвали от мъглата, която все повече се разширявала към носа на самолета. Полок поставил ръката си в сивата маса и не можел да я види - толкова била гъста. Тогава той и бордовият инженер решили да влязат в нея. В мъглата установили, че никаква светлина не прониква отвън. Нямала мирис или вкус и не им пречела на дишането, по никакъв начин не можели да я почувстват.

Скоро мъглата взела да отстъпва. Смалила се до мястото от където се появила, завихрила се този път на обратно и изчезнала. Полок и останалите от екипажа решили да се правят, че това никога не се е случвало и повече не обсъждали инцидента.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Луната преследва човек

Няма коментари:

Публикуване на коментар