17 декември 2015

Призрачното Чеви '61

Това се е случило на мой приятел преди около 40 години. Той шофирал своя Додж '65 една късна нощ от Кливланд на юг през долината. Когато подминал кръстовището на Бостън Милс, от страничния път излязла друга кола и започнала да го следва. Първоначално не му направило впечатление докато другият автомобил не се залепил плътно зад него. Това леко изнервило моя приятел.

Когато влязъл в малкия град Пениншула, трябвало да спре на червен светофар. Благодарение на светлината от уличните лампи видял, че автомобилът, който го следвал бил Чеви '61. Приятелят ми имал познат с такава кола и си помислил, че онзи му прави шега. На следващия светофар нарочно застанал в дясната лента, така чевито спряло от ляво. Приятелят ми погледнал в купето на другата кола. Всички стъкла били свалени, но нямало никой вътре. Естествено се стреснал и въобще не изчакал да светне зелено, натиснал газта и се изнесъл от кръстовището на червено. В огледалото можел да види, че чевито продължава да го следва, дори го настига. Приятелят ми познавал добре пътя и знаел, че наближава една S-образна крива. Бил подготвен и знаел, че ще може да мине през нея с тази висока скорост без да излезе от пътя. Така и станало. Там някъде чевито се загубило от поглед, вероятно било изхвърчало в полето.

След няколко километра приятелят ми се успокоил и любопитството му надделяло над здравия разум. Решил да се върне и да види какво е станало. Добре огледал пътя при завоите, но никъде не видял следи от набити спирачки, нито смачкани растения в царевичното поле отстрани.

Интересното е, че в този район и други хора са казвали, че ги е преследвал автомобил марка Чеви '61.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар