04 ноември 2015

Митични духове, демони и същества: Ресърекшън Мери (Чикаго, САЩ)

"Ресърекшън Мери" е една история, която е вариация на легендата за "изчезващия стопаджия" имаща десетки версии в Америка, а и по света.

Чикагският вариант се появява през 30-те години на ХХ век и названието идва от името на гробището Ресърекшън в селището Джъстис. Твърди се, че на пътя между него и една танцувална зала през нощта започнала да се появява млада жена, която спирала колите на автостоп. Тя често била облечена в старомодни дрехи за танци. Молела шофьорите да я закарат до гробището, където слизала и изчезвала в нощта.

Легендата разказва, че Мери била на танци с приятеля си. Те обаче се скарали и Мери си тръгнала сама в нощта. По пътя я блъснал неизвестен шофьор, който избягал. От тогава нейният дух се поява наоколо.

Входната порта на самото гробище е огъната и сякаш обгорена. Казват, че духът на Ресърекшън Мери направил това с горящите си ръце. Управата отрича - твърди, че камион е причинил щетите.


Изследователи са проучвали дали няма жена погребана в гробището, която да отговаря на описанието на духа. Възможно е това да е Мери Брегови, починала през 1934 при пътен инцидент. Друг вариант е жена на име Ана Норкус също починала при катастрофа но през 1927. Тя отивала към залата за танци.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Митични духове, демони и същества: Ла Лорона (Мексико)
Митични духове, демони и същества: Теке-Теке (Япония)
Митични духове, демони и същества: Сихуанаба (Централна Америка)

Няма коментари:

Публикуване на коментар