29 ноември 2015

Луната преследва човек

История изпратена до американския блог "Phantoms & Monsters".

Това ми се случи докато бях студент и използвах лятото на 2003, за да поработя малко в Уисконсин Дел. Бе или в края на юли или в началото на Август. Нощта бе доста светла благодарение на пълнолунието.

По някое време, може би преди полунощ, реших да изляза с колата за малко чист въздух. Аз тръгнах от вкъщи (ние живеехме между Лейк Делтън и Уисконсин Дел), минах по Бродуей в Уисконсин Дел, след което оставяйки града зад гърба ми завих по един път (мисля че е Път 16 като гледам сега в Гугъл).

Пътувах три-четири километра на юг, след което хванах един прашен черен път в ляво. Спрях насред царевичното поле, изключих двигателя и започнах да се наслаждавам на прекрасната гледка създавана от ярката пълна Луна пред мен. Свалих стъклото и се оставих на приятния летен бриз.

Пуших цигара и по едно време забелязах нещо странно. Небето бе станало малко по-осветено от преди и по някаква необяснима причина се появи силното желание да се махна от това място. Започнах да се оглеждам, но нямаше никого - на идване бях срещнал само една-две коли по основния път. Усетих, че е мъртвешки тихо наоколо.

Тогава го забелязах. Бе Луната!!! Макар да не бе възможно да е Луната. Тя сега бе на друго място в небето и изглеждаше по-голяма отколкото преди малко (две минути ми отне да изпуша цигарата). Не знам защо, но това страшно ме изплаши. Веднага запалих колата и се изнесох от царевичното поле натискайки газта. Помня, че гледах в страничното огледало и виждах "луната" зад мен, а тя трябваше да ми е отдясно. За няколко минути бях много уплашен усещайки, че "луната" ме преследва (може би просто искаше да ме изгони). Това продължи около 10 минути. Когато излязох на Път 16 чувството изчезна и всичко бе отново нормално. Луната си беше където трябваше да бъде.

Източник

Искам да успокоя този човек, можеше и по-лошо да е - примерно да го гони из царевицата българската фолк певица Луна....

5 коментара:

 1. Според мен човекът просто е сбъркал цигарите :D :D :D

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. НЕ ТАКА БЕ ЧОВЕК,ТОВА Е МНОГО ГАДНО.ДАНО ДА ТИ СЕ СЛУЧИ НЕЩО ПОДОБНО,ТОГАВА ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕШ.

   Изтриване
  2. Да пуша "весели" цигари? Никога :D :D :D , аз дори обикновени цигари не пуша, та такива ли :D :D

   Изтриване
 2. Анонимен17 май, 2018 01:38

  Кво си пушил, бе брато ? :)

  ОтговорИзтриване