26 ноември 2015

Най-достоверният случай на левитация?

Има много исторически сведения за хора, които са левитирали във въздуха. Съвременните историци обаче отбягват да ги проучват. Не така стоят нещата с д-р Майкъл Гросо (на снимката), той се интересува изключително много от тях, както и от всякакви други случаи на психокинеза. Може би е прав, ползите за човечеството биха били невероятни, ако отключим латентния човешки потенциал.


Според историкът, най-достоверният и добре описан случай на левитация е свързан със свети Йосиф от Корино (1603–1663). В продължение на дълги години, той е виждан от множество хора как се издига над земята - понякога едва на няколко сантиметра, понякога високо в небето. Всичко това е описано в църковните документи от онова време. Разбира се, историите може да са измислени, но няма логика духовниците да го правят, какво са целели с това? А сред очевидците виждали Йосиф да лети са кардинали, инквизитори, дори самия папа.


Срещу Йосиф е водено разследване от инквизицията дали силите му не са дадени от дявола, дори е бил известно време под домашен арест. Инквизиторът все пак се е убедил, че човекът е честен, праведен и достоен. Йосиф е левитирал в моменти на духовен екстаз, по време на отслужване на християнска меса. Освен това е имал и възможност да лекува.

Може би невероятно силната му вяра е отключвала летателните му способности. Но в цялата човешка история има неимоверно набожни хора, защо почти всички стоят здраво стъпили на краката? Какво още трябва, за да левитираме?


Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Книгата на Абрамелин Магът

Няма коментари:

Публикуване на коментар