22 ноември 2015

Разнородни странни и паранормални новини от съвремието

През последната година "Мистерика" основно обръща внимание на историческите паранормални или най-малкото странни случаи - такива случили се преди години, десетилетия и дори векове. Съвременните наблюдения на духове, НЛО и т.н. съм ги оставил за "Мистерика Дейли". Днес обаче ще представя и в главния блог три скорошни събития.

В норвежки фиорд са намерени милиони кубични метри от странна лилава субстанция подобна на желе. Рибарите се оплакват, че това им пречи на улова. Според учените субстанцията представлява каша от много мъртви медузи. Как обаче са се озовали навътре във фиорда и защо са измрели обаче остава загадка.

Източник


Долното видео е сензация в Интернет през последните седмици. Заснето е в Нова Скотия, Канада на 31 октомври 2015. Сякаш нашата планета, Земята диша. Фалшификация ли е видеото? Или си имаме работа с реален странен феномен?И накрая една новина от Тайланд. Хора от един журналистически екип твърдят, че са видели странна лаеща "котка" в едно отдалечено село в тази страна. Тя имала окраска, която твърде много прилича на окраската на изчезналия тасманийски вълк. Ето и две снимки на съществото:Журналистите били в северозападната част на страната във връзка със сушата обхванала Тайланд в началото на ноември. Собственикът на животното се кълне, че не е нарисувал чертите по него, за да си направи майтап, но и не може да даде повече информация - това котка ли е, дива котка ли е, куче ли е, защо лае и т.н.

Ето за сравнение една снимка на талацин, другото име под което е известен тасманийския вълк:


Тасманийският вълк е живял в Австралия и Нова Зеландия, смята се за напълно изчезнал от официалната наука. Това се случва през 30-те години на ХХ век. Това същество от Тайланд има ли някаква родствена връзка с него? Някакъв вид хибрид ли е? Или случайно прилича на изчезналото създание?

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Скорошен случай на видян жив динозавър

3 коментара:

 1. Килипът не фалшив, но според мен това "дишане" има нещо общо с вятъра както виждаме на видеото. Вероятно има някакви пролуки, под които липсва почва или сякаш е изкопана отвътре и е оставен малък горен слой който е достатъчен, че да издържи снимащият човек. И все пак интересен феномен :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Един читател обясни в чата какво вероятно става, но така и не си направи труда да го напише като коментар, затова аз ще го направя.

   Вятърът клати дърветата и те с корените си надигат земята.

   Изтриване
 2. Ами да има нещо общо с вятъра, но моето въображение се поразвихри малко.

  ОтговорИзтриване