02 октомври 2015

Времеви аномалии - част III

В предишните части от поредицата разказах за случаи на прескачане на времето малко или много напред и назад. Сега е ред на случаи на зацикляне.

Това се случило с Еула Уайт в провинциална Алабама през 20-те години на ХХ век.

"В онези дни това все още си беше затънтено място. Малко хора имаха електричество, а конете и каруците бяха единствения транспорт за мнозина. Помня, че беше ярък слънчев ден. Бяхме се събрали от рано сутринта с други жени пред фермата на Халкинс и лющехме боб.

По обяд видяхме мистър Халкинс да си идва с коня. Пред себе си на седлото, от двете му страни имаше голям чувал брашно, в лявата си ръка държеше книжна кесия с продукти. Той стигна до портата и спря чакайки някой да му отвори. Едно от момчетата скочи да го направи. Тогава, пред всички ни - деца и жени, мистър Халкинс изчезна!

Седяхме изумени за секунда-две, след което се разкрещяхме. След няколко минути успяхме да се успокоим, но все още треперехме. Не знаехме какво да предприемем, затова се върнахме към единствената позната ни обичайна дейност - лющенето на боб. Госпожа Халкинс накара момчетата да затворят вратата.

След около половин час видяхме отново мистър Халкинс да се задава. Отново яздеше коня и отново имаше чувал с брашно пред себе си и кесия с продукти в ръката си. Отново стигна до вратата и спря. Никой от нас нямаше нерви да отвори портата, всички се страхувахме да не стане нещо пак.

Седяхме там и гледахме какво ще стане. Накрая, за наше облекчение мистър Халкинс проговори - "е, няма ли някой да ми отвори все пак?"

***************

Рей Братън бил на 8. Бил обикновен ден и той и един приятел седели в двора както обикновено, докато други деца карали колелета нагоре-надолу по улицата.

"Една кола спря пред една къща. От автомобила изскочи едно дете и се втурна в къщата издавайки звуци, каквито обикновено децата издават на неговата възраст. Друго момиче пък мина по улицата с колело.

След две минути абсолютно същото се случи отново! Същата кола спря пред същата къща. От автомобила излезе същото дете и се втурна вътре издавайки абсолютно същите звуци. След което момичето отново мина с колелото си.

Погледнах към приятеля ми, но и той нямаше идея какво се случва."

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Времеви аномалии - част I
Времеви аномалии - част II

Няма коментари:

Публикуване на коментар