08 октомври 2015

Митични духове, демони и същества: Деоген (Белгия)

Започвам нова рубрика, която ще представя разни легендарни създания от цял свят.

Деоген (буквално "Очите") е призрак, за който се твърди, че обитава Суанийската гора в Белгия близо до Брюксел. Обикновено е виждан като зеленикава мъгла или сенчеста фигура. В някои версии на легендата мъглата е оранжева, сива или бяла.

Историята за първи път се появява в книгата "De Kinderen van Het Bezeten Bos" от 1937 година. Там се разказва, че в гората започват да откриват обгорелите тела на убити деца. В книгата пише, че става въпрос за 80 деца, но мнозина смятат, че жертвите са били всъщност 8, а някои изцяло отхвърлят цялата история като измислица понеже няма почти никакви други сведения за случая освен споменатата книга. Легендата разказва, че самият убиец се е самоубил в гората, след като извършил пъкленото си деяние, но и за това няма исторически данни.

Смята се, че Деоген е духа на едно от децата. Самото име обаче изглежда е плот на печатна грешка в следващите издания. Оригинално това привидение е наричано "Де Оген".

Посетители на гората твърдят, че са виждали сенчеста фигура да прибягва пред автомобила им, някои са чували детски смях, а трети разказват, че дори са намирали кървав отпечатък от детска ръка на задното стъкло. Някои смятат, че отпечатъците всъщност са оставяни от шегаджии искащи да изплашат хората. Скептиците освен това твърдят, че "прибягващите фигури" вероятно са глигани, които действително обитават тази гора.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:



Вълкът на два крака




От архивите: една зловеща среща с Бигфут




Призрачни истории разказани от полицаи - част I

Няма коментари:

Публикуване на коментар