27 октомври 2015

Странният случай с Клаудит Сучон (1978)

Било втората половина на февруари 1978. В южна Франция млада жена на име Клаудит Сучон (Claudette Souchon) напуска дома си яздейки любимия си кон. Заедно със себе си води втори кон, както и преданото си куче. Намеренията са и през следващите два дни да обиколи семейните владения в Камарг.

На третият ден е трябвало да се върне, но това не се случва и роднини и съседи предприемат издирване. На следващият ден намират коня ѝ. Той е мъртъв и жестоко разпорен. От младата жена няма и следа. На другия ден намират втория кон - жив, но силно травматизиран и почти неспособен да ходи.

Камарг е мочурлив регион между средиземно море и два ръкава на река Рона. Там е най-голямата речна делта в западна Европа и една трета от областта е съставена от езера и мочурища, макар много от тях да са пресушени от фермерите.

След като намират вторият кон хората решават, че не е по силите им да намерят Клаудит и се свързват с властите. Започва мащабно издирване.

Седмица след като жената е напуснала дома си, полицията намира разхвърляни части от дрехите ѝ на една изгорена поляна. Мистерията още повече се задълбочава, защото поляната е на стотици километри от къщата на Клаудит.

След още два дни жена се обажда в полицията и съобщава, че е забелязала "странно момиче" в покрайнините на град Родез. Оказва се, че това е издирваната Клаудит Сучон. Тя седяла апатично на земята покрита цялата в кал. Кучето ѝ било до нея, но било толкова изтощено, че едва се движело. Жената не можела да каже и дума. Нямало следи от насилие, но по думите на самите полицаи тя била превърната в нещо подобно на зомби.

Медицинският преглед не открил никакви следи от насилие по жената. По никакъв начин не можели да разберат причината за странното и състояние. Тя никога не проговорила и не казала какво и се е случило.

Остава мистерия как жената и кучето са пропътували разстоянието от няколкостотин километра. Какво е нападнало конете (нямало следи от нокти и зъби на диви животни по тях). Какво се е случило на обгорената поляна където били намерени дрехите ѝ?

Източник

Това е поредният истински случай, който изключително много ме заинтригува. Опитах се да намеря повече информация за него в Интернет, още повече, че Клаудит може все още да е жива. Не намерих нищо съществено, и други хора са се опитвали да издират инфо, но са удряли на камък. Какво се крие?

Връзка към един форум, където е обсъждан случая:

Claudette Souchon

Няма коментари:

Публикуване на коментар