07 септември 2015

Призрачни истории разказани от полицаи - част I

Аз и колегата ми се отзовавахме на сигнал на аларма в сграда. Това бе една стара постройка за офиси в която сега имаше докторски кабинети, както и аптека залепена за нея. Системата показваше, че сигналът идва от горния етаж. Бе нощ и изчакахме да дойде собственика на сградата за да отвори. Вътрешните стълби бяха зад една врата за която обаче човекът нямаше ключ, затова решихме да ползваме асансьора (да, знам, че е не е най-доброто тактическо решение).

Вратите на асансьора се отвориха и пред нас се откри потънал в тъмнина коридор, единствено в края му имаше лампа. Започнахме да проверяваме вратите на стаите една по една, всички бяха заключени. Стигнахме до последния офис, който бе отключен. Зад вратата се разкриваше голяма чакалня и рецепция. Имаше 10 или 12 кабинета, но никъде нямаше нищо необичайно.

Излязохме от този офис и веднага забелязах, че нещо не е нормално. Лампата, която светеше в края на коридора (под която сега бяхме) бе загасена, а светеше тази при асансьора. Погледнах към партньора ми, но той бе бял като платно. Не може да се е изплашил толкова от една лампа и затова го попитах какво не е наред.

"Не бяха всичките врати, които проверихме, затворени и заключени?" - той ме попита.

"Да, и?" - на свой ред попитах.

"Ами сега те са отворени".

Погледнах и наистина бе така. Направо изтръпнах.

Отново проверихме всички офиси. Когато приключихме и стигнахме до асансьора, главната врата се затвори с трясък, а радиостанцията ти "полудя" - чуваше се само някакъв статичен шум. В този момент просто исках да се махна от там.

Качихме се на асансьора и се върнахме на първия етаж. Собственикът на сградата не се виждаше никъде. Обадихме се в централата, за да искаме телефона му и да го намерим. Диспечерката ни каза, че собственикът все още се движи към сградата и скоро трябва да пристигне. Аз отговорих, че вече сме го срещнали. Диспечерката бе озадачена и каза пак да и се обадим след малко.

Когато отново се обадих, тя каза, че няма начин да сме се срещнали със собственика, защото пак се е обадила и все още е в движение. Скоро дойде истинския собственик, който бе жена. Аз я попитах за първия човек и тя ме помоли да го опиша. Каза, че по описанието прилича на един от докторите, който е имал кабинет в сградата (последният незаключен офис). Той се бил самоубил преди няколко дни!

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Най-обсебеното от духове село във Великобритания
Късометражен филм на ужасите: "Lights Out" (2013)
Късометражен филм на ужасите: "Night Watchmen" (2014)

Няма коментари:

Публикуване на коментар