03 септември 2015

От архивите: една зловеща среща с Бигфут

Това се случило през 1942 в Америка. Двама мъже О. Едуардс и Бил Кол били на лов в планината Ашланд в Орегон.

Както самият Едуардс разказва:

"Ние се движехме бавно и тихо покрай група храсти. Бил мина отляво, аз отдясно. Претърсвах с поглед пространството пред мен, когато мернах с крайчеца на окото си някаква маймуноподобна глава в храстите. Когато насочих погледа си натам, тя вече бе изчезнала.

След това чух стъпки от тичащи крака и грухтене. От края на храстите се показа човекоподобно същество покрито с кафява козина. Бе над 2.10 метра високо и в ръцете си носеше човек - можех да видя крака и обувки. Тичаше право надолу по хълма.

Аз не повярвах на очите си, затворих ги и отново ги отворих. Съществото тъкмо се скриваше в друга група храсти."


В този момент Едуардс осъзнал, че никъде не се вижда неговият приятел Кол и веднага разбрал кой всъщност бил в ръцете на съществото. Едуардс веднага си плюл на петите. Докато бягал към автомобила, видял още две подобни същества. През това време и самият Кол успял да се измъкне от лапите на Бигфут и побягнал нагоре по хълма и така се спасил.

Интересно, но двамата мъже не говорили за случая цели 20 години, до 1962-а. Едуардс вероятно се срамувал от това, че изоставил приятеля си, вместо да се опита да го спаси, а Кол може би не искал да си припомня травмиращото преживяване.

Експерти казват, че щом съществата са били поне три, това най-вероятно значи, че са били тръгнали на лов и опитът за отвличане на Кол не е случаен. Всяка година в САЩ и Канада изчезват без следа десетки души. Има теории, че са отвличани от извънземните или са станали жертва на таен правителствен експеримент. Но дали да не предположим, че може да ги похищават и съществата известни като Бигфут, които може би обичат да си похапват човешко месо....

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мотман като атракция
5 зловещи гори (ВИДЕО)

Няма коментари:

Публикуване на коментар