21 септември 2015

Посещения в Ада

От много време е известен така наречения феномен на "преживявания близки до смъртта". При тях хора изпаднали в клинична смърт или кома, след като са идвали в съзнание, са разказвали, че са видели тунел облян в светлина и като цяло са изпитвали спокойствие и позитивни чувства. Някои казват, че това е доказателство, че има "живот след смъртта". Учените пък смятат, че всички тези образи са ярки видения дело на самия мозък, който в критични моменти освобождава в тялото определени стимулиращи вещества.

По-рядко се случва някои хора да разказват за отрицателни преживявания на границата на живота и смъртта. Следват четири такива истории. Точно тази подборка на разкази малко ми прилича на християнска пропаганда, така че ще си позволя да не приемам всичко за "чиста монета".

Матю Ботсфорд не бил християнин докато един ден през 1992 не бил улучен с куршум в главата докато бил в ресторант в Атланта. Той помни как веднага попаднал на място в което царувало пълен мрак и страх. Там китките и глезените му били оковани във вериги и се чувствала силна топлина около него. Кипяща лава течала покрай краката му и го прогаряла, преди месото отново да се възстановявало. Тогава обаче една ръка се спуснала над Ботсфорд, чула се ангелска музика и се появила велика светлина. Ръката вдигнала цялото му тяло, а веригите изчезнали. Човекът чул глас, който му казвал, че още не е неговото време. Ботсфорд се събудил след 27-дневна кома, днес е убеден вярващ.

Дженифър Перез израсла в християнско семейство, но се отвърнала от религията. Веднъж приятелят ѝ я убедил да вземе наркотици. Тя припаднала и спешно била откарана в болница. Там тя почувствала, че душата ѝ напуска физическото тяло, дори се виждала в болничното легло. От там тя била разведена в рая и ада. Първото нещо, което помни от ада било огромната жажда. Тя крещяла и ревяла, но сълзите ѝ се изпарявали за секунди. Видяла демони да измъчват мъже и жени на всякакви възрасти, а викове на агония пронизвали ушите ѝ. Била отведена от ада и получила заповед да разкаже на света какво е видяла.

Хауърд Сторм бил атеист. Той умирал в болницата от пробит стомах, когато се появили два силуета, които му казали да ги последва. Видял душата му да напуска физическото тяло. След като известно време следвал силуетите, те започнали да стават агресивни, да го бият и да късат парчета месо от него. Тогава чул "вътрешния си глас" да му казва да се моли и да призове Исус да го спаси. Той отвърнал на гласа, че "не се моли", но евентуално започнал да го прави и нападателите изчезнали. От тогава Хауърд променил живота си и сега е министър в Обединената Църква на Христос.

Хосе Маниянгат карал мотора си когато бил ударен от пиян шофьор. По пътя към болницата имал преживяване близко до смъртта и посетил рая, ада и чистилището. Казва, че в Ада температурата била 1000 градуса по Целзий. Там много хора били измъчвани от демони и червеи, но това което най-много го шокирало, било че видял много проповедници и епископи в ада. Разбрал, че има различни "нива" на мъченията заради различните грехове извършени през живота. Междувременно докторите обявили Хосе за мъртъв и го откарали в моргата. Там обаче той се съживил. Днес служи на католическата църква.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
3-годишно момче помни предишния си живот...на змия

2 коментара:

  1. Какво значи "християнска пропаганда" ? Нали за да повярваш в нещо трябва да го изпиташ. В сайта има много интересни статии, но голяма част от тях са добре измислени истории, особено тези които идват от сащ. Защо тогава се обръщаш толкова агресивно към християнството. Да, факт е че има свещеници които водят такъв живот, че и родните поп фолк звезди и футболисти биха им завидели. Но това не означава, че проблема е в религията, а в тези които я използват за всяване на страх, което е в огромен разрез с християнството, където се казва да вярваме и да не се страхуваме от зли сили.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. "Пропаганда" е такава често пъти измислена или изопачена информация, с която съвсем съзнателно се преследват определени цели. В случая - привличане на повече хора в лоното на църквата.

      Изтриване