19 септември 2015

Голяма неоткрита жаба?

Най-голямата жаба на света е Conraua goliath. Тя живее в Камерун и Екваториална Гвинея, може да достигне дължина от 32 сантиметра (без краката) и тегло от над 3 килограма. Ето една нейна снимка:

(© Dr Jordi Sabater Pi)

Криптозоологът д-р Карл Шукър обаче смята, че има още по-голям вид жаба, която все още не е официално открита от науката. Повод за това му дава една статия появила се на 31 декември 1945 в зооложкият журнал "Copeia". В нея е описан случай на нападение над местен полицай в Тапили в днешна Демократична Република Конго. Той е нападнат от жаба една вечер докато патрулирал покрай един воден басейн. Тя го захапала за крака, но човекът успял да я убие с тоягата, която носил.

Полицаят взел жабата и я занесъл като доказателство на местния администратор, тогава тези територии били под белгийско управление. Самият факт, че жаба напада човек бил странен сам по себе си, но още по-странна била раната оставена върху крака на полицая. Все едно ухапването било причинено от куче. Администраторът разгледал и жабата - тя действително имала по два кучешки зъба отгоре и отдолу в устата си, а езикът и бил разделен на две като на змия. Била сиво-зелена на цвят, а на гърдите и корема си имала голямо оранжево петно. Била огромна, но за жалост точните ѝ размери не били взети, така че само можем да предполагаме дали е била по-голяма от известната Conraua goliath. Също не са и направили снимка, нито тялото е запазено.

Какво е било това същество? Единичен мутант, някаква случайна аномалия? Шега, измислица на полицая, администратора или и на двамата? Или в централна Африка се спотайва огромен вид жаба, непозната на науката, която не се страхува да напада дори хора?

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Загадките на остров Реюнион

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-популярни (последни 7 дни)