14 септември 2015

Срещи с кентаври

Кентаврите са създания с тяло на кон (или по-рядко на друго четирикрако, чифтокопитно същество) и торс и глава на човек. Съществуват в митовете на народите още от древността, но основно са познати от легендите на гърците и римляните. Интересно, но дори и в днешно време някои хора твърдят, че са виждали кентаври.

Такъв е случаят на една 54-годишна жена. Това се случило през 1966 край южните покрайнини на град Ричмънд,Вирджиния, САЩ. Тогава жената била на едва 9 години. Тя и други няколко деца си играели по здрач през лятото в парк близо до техния блок. Тъкмо били дошли, когато чули познат звук - нещо като цвилене на кон, били го чували много пъти от апартаментите си. За този звук родителите им обвинявали близък паркинг-гараж за камиони, но автомобилната фирма работела през деня, а това "цвилене" се чувало само вечерта и през нощта.

Момичето се огледало наоколо и видяло тъмна фигура да я гледа от известно разстояние. Изглеждал като човек от главата до края на торса си, но долната част била на кон - крака, копита, опашка. Било е тъмно, за да види повече детайли, но разказва, че не е забелязала уши на главата, но пък била по-окосмена от обичайното.

"Това не бе някой облечен в костюм, това бе реално. Бе същество. Бе живо" - подчертава жената.

В момента в който създанието разбрало, че е видяно, то се затичало към децата с леко разперени настрани ръце, свити в лактите. Момичето грабнало четиригодишния си брат и цялата група побягнала. Дори и в тревата се чувал тропота на копитата. Когато децата стигнали до дърветата в края на парка, момичето се обърнало, за да види къде е съществото. То също било спряло. Групата продължила да бяга докато не стигнали в къщи. Родителите ѝ естествено не и повярвали, но жената разказва, че понякога си говорят за този случай с брат ѝ и другите от групата и до днес. Жената завършва историята с уточнението, че не вярва в духове и не е имала други паранормални инциденти.

Друга подобна история се е случила около 1970 година в щата Аризона, между Сиера Виста и Бенсън. Двама млади мъже шофирали по пуст път. Внезапно се наложило да спрат защото двигателят се задавил и изгаснал. Излезли, за да огледат мотора. Не могли да разберат какво не е наред и се върнали обратно в колата. Внезапно чули звук от приближаващи се копита. Обърнали се и видели през задния прозорец "полу-човек, полу-кон", който започнал да блъска по задницата на автомобила с предните си крака. В историята не се споменава дали имало и ръце, но вероятно имало. Единият от мъжете се развикал на другия да ги измъкне от тук и изненадващо трескавите опити на шофьора дали резултат и колата запалила. Дали газ и се прибрали у дома. Родителите на единия мъж огледали пораженията по автомобила и майка му казала - "какво сте правили, че сте накарали дявола да ви покаже този демон?"

Последната история е доста по-нова в сравнение с предишните - случила се е преди 8 години. Жена шофирала през планински проход в западните щати, с нея бил и синът ѝ. Били между Инчелиум и Неспелем, в земите на индианското племе Колвил. Някои от старейшините на племето дори разказват за "човека-елен". Според индианците, появата му е поличба, че някой ще умре. Както шофирали жената и синът ѝ видели стадо сърни по средата на което имало същество с торс като на човек. Няма начин това да е бил костюм, сигурни са очевидците. Изглеждал доста грозен, имал голи гърди и тъмно черна коса. Видели го само за секунда, но и двамата се спогледали и си казало "Видя ли това?"

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар