10 септември 2015

Мъртви риби на плаж изчезват безследно

През последните 5 години зачестяват случаите на масово измиране на животни - риби, птици и т.н. Особено много се обръщаше внимание на тези събития преди 2012-та. Някои виждат в това зловеща поличба за края на света. Но какво да кажем когато умрели животни не само се появят, ами и изчезнат безследно? Двойна поличба?

В следобеда на 2 септември хората са забелязали много риби изхвърлени на брега на плажа Будина на Слънчевия бряг в Куинсленд, Австралия. Някои били все още живи и се мятали на сушата. Една жена разказва, че е хвърляла живите риби обратно в морето, но те били твърде много. Направила тази снимка:


Хората се обадили на морски биолози, които щели да пристигнат на другия ден. Обаче 24 часа по-късно от рибите нямало и следа, както е видно от тази снимка:


Някои смятат, че прилива ги е отвлякъл обратно в морето, но по-високи приливи се получават при пълнолуние, а такова не е имало на 2-ри септември. Други мислят, че някакви животни, птици или дори хора са изяли / отнесли рибите. Но по брега не се виждат толкова следи на хора или животни. Освен това ако са ядени на място, то е щяло да има много остатъци.

Интересна мистерия във всеки случай...

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Хипотетични форми на живот: Гея
Стъпките на дявола

Няма коментари:

Публикуване на коментар