02 септември 2015

Вълкът на два крака

История изпратена на американския блог "Phantoms & Monsters".

Аз живея в малък град наречен Пенфийлд в Пенсилвания. Това се случи през късния юли тази 2015-та година. Прибирах се от работа към вкъщи по пътя "Бой Скаут Роуд". Обикновено се движа по главните пътища, но понякога използвам и второстепенните, за да се насладя на природата. След като завих в един завой, видях голямо кафеникаво животно приклекнало край пътя. Забавих скоростта, за да видя по-добре какво е това. Тогава то обърна главата си към мен. Имаше голяма глава, жълтеникави очи и издължена муцуна. Не можех да повярвам какво виждаха очите ми. То ядеше някакво животно ударено от друга кола, може би сърна.

Веднага натиснах педала на газта и не го отпуснах докато не стигнах у нас. Изскочих от автомобила и изтичах в къщата като веднага заключих вратите. Грабнах пушката от килера и я заредих. Дори слязох в мазето и взех сребърния нож за отваряне на писма, който някога е принадлежал на дядо ми.

Не видях втори път съществото, но искам да разкажа за нещо случило се месец преди това. Зареждах бензин на бензиностанцията, когато до мен спря един пикап на горските. В каросерията му имаше убит лос. Много от лосовете имат каишка с радиопредавател и когато някой умре е работа на горските да разберат какво е станало. Аз попитах човека за този лос (на 2-3 години максимум), гърлото му беше разрязано. Горският служител ми каза, че няма идея какво се е случило, но когато намерили животното, каишката била на няколко метра от него. Първо си помислил, че това е дело на мечка, защото единствено тя е толкова едра, че да се справи с лос, но никъде не се виждали мечи следи. Освен това разрезът на гърлото бил твърде чист. Тогава не обърнах много внимание на този разговор, но си го спомних след като видях онова същество.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Калифорнийската гризли мечка - един от "обикновените" криптиди

Няма коментари:

Публикуване на коментар