09 август 2015

Най-обсебеното от духове село във Великобритания

На света има много села, местности, хотели, стари къщи и т.н., които имат репутацията да са свърталища на духове. Обикновено обаче става въпрос за един или два-три отделни призрака. Е, село Плъкли (с 1000 жители) в Кент може да се похвали с цели 15 привидения, ако не и повече.

Тази негова слава привлича тълпи от "ловци на духове", както и паранормални телевизионни шоута. Тук са снимани епизоди на "Strange But True?", "Living’s Most Haunted" и "Sunday Night Project".

Около всеки Хелоуийн в селото има засилено полицейско присъствие поради големия наплив от търсачи на силни усещания.

Зловеща снимка за която се твърди, че е направена в гората край селото:


Ето част от 15-те привидения за които се твърди, че населяват Плъкли и околността.

Духовете от Пищящата гора

В гората край селото има едно място за което се твърди, че там могат да бъдат чути писъците на изгубилите се и починали сред дърветата. Няколко фирми предлагат призрачна туристическа разходка в тази гора, а за по-смелите преспиване в палатка.

Снимка на странна мъгла заснета в Пищящата гора.


Бандитът

Разказва се, че на един кръстопът край селото през 18 век един бандит бил промушен с меч от блюстител на закона. От тогава духът му се появява на лобното му място.


Каретата

На някои улици в селото хора са виждали старинна карета теглена от коне. Други само са я чували.

Циганката

Разказват, че духът на една циганка може да се види на един мост край селото. Тя седи на него и пуши лула. Легендата разказва, че някога тя умряла тук като инцидентно се запалила.


Обесеният учител

В една гора (различна от Пищящата гора) казват, че може да се види дух на учител, който се е самоубил тук след Първата световна война.

Обесеният полковник

В друга горичка (Парк Ууд) пък се разхожда духът на друг самоубиец - един полковник. Днес гората е почти напълно разчистена (виж снимката), но призракът продължава да се появява.


Местната кръчма "The Blacksmith’s Arms"

Това заведение има репутация на обсебено от поне три отделни привидения.


Тухларят

Разказват, че в една стара тухларна се срутила купчина тухли и убила един работник. Сега духът му може да бъде видян наоколо.

Червената лейди

Разказва се, че още от 12-ти век земите на църквата на свети Николас са обитавани от призрака на една лейди от местната голяма фамилия Деринг, известен още и като "Червената лейди" заради червената роза поставена на оловния ѝ ковчег. Тя обикаля двора на църквата в търсене на мъртвороденото си дете.

Странна мъгла в двора на църквата:


Бялата лейди

И друга жена от фамилията Деринг обикаля наоколо, тя обаче се ограничава до вътрешността на църквата и до семейната библиотека (на снимката, унищожена при пожар през 1952 г.)

Този призрак е наречен "Бялата лейди".


Мелничарят

Край селото има изоставени развалини на мелница ударена от светкавица през 1939. Казват, че духът на нейния някогашен собственик на име Ричард Бъс все още я обитава. Той се появява най-вече преди гръмотевични бури.


Монахът

Очевидци разказват, че призрак на монах се навърта край стара къща известна с името "Грейстоунс", която е построена през 1863 година.


Лейди Тюдор

Твърди се, че този призрак е на 250 години. Твърди се, че лейди Тюдор е била любовница на един мъж от фамилията Деринг и се е самоубила като погълнала отровни боровинки. Духът ѝ може да се чуе между 4 и 5 сутринта, предполагаемото време на нейната смърт.

Барът "Black Horse"

Твърди се, че в това заведение мистериозно изчезват неща, които след това също така мистериозно и се появяват.


Жената с бонето

Кръчмата "The Dering Arms" е бивша ловджийска страноприемница. Разказват, че там се появява призрак на възрастна жена носеща боне. Тя е толкова ясна и жива, че някои от посетителите са я бъркали с истински жив човек.


Източник

1 коментар:

  1. Аз бих го посетила с приятеля ми и други наши приятели. Обичаме да посещаваме такива места. Удивително е колко неща можеш да видиш на живо!

    ОтговорИзтриване