25 юли 2015

Страшна история: търкалящата се маса от листа

История изпратена на американския сайт "Ghosts and Ghouls".

Аз съм запален рибар. Аз живея в южен Илинойс насред нищото. Поради това имам възможността да ходя за риба когато искам, което обикновено и правя всеки ден след работа, освен в студените зимни месеци. Обикновено ходя на отдалечените езерца в Тен Майл Крийк.

Един следобед през Май 2013, аз бях на едно от любимите си места. Бях там от около 20 минути, когато започнах да чувствам неестествено безпокойство. Трудно е да обясня параноидното, свиващо стомаха чувство, което ме връхлетя. Имайте в предвид, че съм ходил сам за риба през целия си живот. Често съм бил дълбоко в пустошта и никога не съм изпитвал внезапното желание да избягам.

Тогава дочух шумолене на листа. Но нямаше вятър, а и беше валяло цял ден до преди час, така че шумата не бе суха. Предположих, че може би сърна или миеща мечка се разхожда наблизо. Но това което видях тотално ме изуми. Аморфна маса от листа се търкаляше по земята на не повече от 100 ярда (около 92 метра) в дясно от мен. Бе с размери около 2 и нещо метра. Безпокойството веднага прерасна в тотална паника.

Опитвах се да се раздвижа, да се махна от там, но някакво чувство за пълна тъга ме задържаше. Това бе най-студеното, най-тъмното и най-празното чувство което някога съм изпитвал. Чух ужасен гърлен звук. И до днес този звук ме кара да се будя облян в пот и да имам кошмари. В онзи момент успях да отклоня очи от масата листа достатъчно кратко, за да видя и взема пушката си AR-15 от моето атеве ( ATV, високопроходим четириколесен мотор). До тогава никога не съм стрелял по нещо което не мога да идентифицирам, но тогава ми се наложи. Казах "Господи, прости ми" и изстрелях 7 куршума в масата. Мисля, че изстрелите нямаха никакъв ефект върху нея, но те все пак ми дадоха прилив на адреналин. Скокнах на атевето и подкарах към нас.

От тогава не съм бил на мястото, макар да съм поглеждал към него на няколко пъти от пътя. Но онзи ден никога не съм си представял, че нещо ще ме прогони от моето любимо място за риболов. Аз никога няма да се върна там.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:




Същество като Йода

Няма коментари:

Публикуване на коментар