22 юли 2015

Прокраднали се сведения за древни знания

Макар "Мистерика" да съществува от края на 2009, аз в по-малка или по-голяма степен винаги съм се интересувал от загадките и странните неща. Преди да пиша в блога, използвах други методи за търсене на истината, която е "някъде там".

Наскоро почиствах бюрото си и от една тетрадка изпадна половин лист с неща които съм записал, поне до колкото мога да преценя, в средата на 2009-та. Реших вместо отново да прибирам лисчето в някоя папка и отноро да забравя за него, да прехвърля информацията в "Мистерика". Може пък и на други да е полезна в техните издирвания.

Става въпрос за случайно споменати сведения за много древни знания. Ето какво съм записал и от къде:

"Знаем за съществуването на една тритомна история на света, написана от вавилонския жрец Беросус. В първия том се е разглеждал интервалът от Сътворението до Потопа, обхващащ период от 432 000 години." (от книгата "Космос" от Карл Сейгън, ИК "Бард" ООД, 2004, стр.20)

"...писанията на халдейските жреци от древен Вавилон, които твърдят, че са извършвали астрологически наблюдения в период от 473 000 години преди нахлуването на Александър Македонски (356 г. пр. н.е.)." (от списание "Андромеда", брой 5(116), 2009, автор на материалите в броя Георги Латев, стр.8)

Интересно! Дали вавилонците наистина са имали знания за случилото се през последните 400 000 години? Или е самохвалство? Карл Сейгън е сериозен учен, а списание "Андромеда" е сериозно астрономическо списание - биха ли се подвели да пишат небивалици? И все пак те са астрономи, за тях няколкостотин хиляди години са нищо, може би затова са се доверили на написаното...

Няма коментари:

Публикуване на коментар