18 юни 2015

Обяснения за НЛО различни от извънземните - част II


Демони

Колкото и да е странно някои хора вярват, че тези обекти са демонични прояви. Това са основно религиозни фанатици (предимно християни) и според тях, сатаната цели да отклони човечеството от вярата му в бога. Така наречените "отвличания от извънземни" всъщност са "отвличания от демони". Това би обяснило интимните преживявания за които разказват много от потърпевшите. Както знаем от митологията, определени демони също влизат в сексуален контакт с хората.

Има още един момент, който изтъкват защитниците на тази хипотеза, до колко основателен е той обаче може да се спори. Според тях мнозина преди да срещнат НЛО / извънземни, са се занимавали с окултни практики - викане на духове, спиритични сеанси и т.н. Фанатиците казват, че по този начин хората са поканили сами дявола, който им се е явил яхнал НЛО. Това ми прилича на доста нагласен феномен. Много хора (основно като деца) са се занимавали с така популярните "викане на Кървавата Мери или Дама Пика", но не всички от тях виждат дори едно НЛО през живота си. А тези които виждат НЛО, често пъти са просто по-любопитни и будни индивиди, редовно гледат към небето, нищо чудно да са се интересували и от спиритични практики, но между двете неща едва ли има връзка.

Нацистки машини

Любимата теория на някои конспиратори. Според тях, Третият Райх в края на своето съществуване е успял да създаде невероятни летящи машини, задвижвани от тайнствени енергии. Оцелели нацистки лидери (според някои дори самия Хитлер), както и учени са избягали в тайна база намираща се в Антарктида където са продължили да развиват секретните си технологии.

Тези теории се поддържат дори и от един българин - Владимир Терзийски. Той е застъпник на идеята, че нацистите са построили лунна база още през 1942 и НЛО-тата идват от там.

Част III

Няма коментари:

Публикуване на коментар