15 юни 2015

Обяснения за НЛО различни от извънземните - част I

Земни светлини

Според тази теория някои НЛО са страничен продукт от земната тектонична активност. Тази идея е развита през 70-те години на ХХ век от професор Майкъл Персингер.

Според теорията, триенето на земните плочи и натрупаното сеизмично напрежение създават непознат феномен в атмосферата. Нещо повече - някои прилагат тази хипотеза и назад във времето, обяснявайки така наблюденията на дракони, феи и дори на "фу-изтребителите" от Втората световна война.

Поведението на много НЛО-та изглежда едновременно и интелигентно и странно нелогично. За някои това говори, че въпросният природен феномен е макро проявление на квантово събитие. Кватновите събития се случват на субатомно ниво. Ако наистина неидентифицираните обекти се създават от земната активност, ще е голямо откритие. Ако освен това са квантово проявление, то това ще е велико откритие.

Четириизмерни обекти

Учените от дълго време спекулират с идеята за наличието на повече от 3 измерения. Логично е тогава да се запитаме как би изглеждал един обект с четири измерения в нашия триизмерен свят. Нека направим това с една аналогия.

Представете си друизмерен свят - като примерно един лист от тетрадка. В него живеят двуизмерни същества които се движат само по осите Х и У. Ние ги виждаме, но те не могат да ни видят, защото не могат да излязат от света на двете измерения, не могат да се движат по оста Z. Ако забодем пръста си в листа, то той ще се е появил неочаквано за съществата. Щом си го дръпнем той ще изчезне. Пръстът ни ще им изглежда само като кръгче (сечението с листа). Ако си накланяме пръста в различни посоки и сечението с равнината на листа ще се променя и на двуизмерните същества ще им изглежда все едно обектът изменя формата си пред очите им.

Е, не се ли случва точно това с много от НЛО-тата, които хората наблюдават? Появяват се и изчезват внезапно. Изменят формата си...

Част II

Няма коментари:

Публикуване на коментар