23 юни 2015

Странните циганки и уфологията

В уфологията така наречените "мъже в черно" имат легендарен статус. Независимо дали ги смятат за правителствени агенти, замаскирани извънземни или дори демони, те обикновено се появяват неочаквано и притесняват хората станали свидетели на НЛО. Понякога се говори и за "жени в черно", които съм описал в тази статия:


Горната статия се базира на материал написан от Ник Редфърн. Сега той доразвива темата, като разказва, че в края на 60-те години на ХХ век в щата Ню Йорк се появяват едни "странни циганки", които според него са поредна проява на "жените в черно". Редфърн естествено няма да ни разкаже всичко, за да си купим най-новата му книга, но все пак е споделил един случай.

Тези "циганки" не са като обикновените циганки. Те се появяват, обикновено през нощта, пред хора които са видели НЛО. Стоят неподвижно пред домовете на очевидците и се взират в тях. Опитите да ги заговорят обикновено са посрещани с враждебност.

През 1967 един фермер става свидетел на НЛО в близост до град Мелвил, Ню Йорк. Неговото ранчо е забутано сред пустошта. Съвсем неочаквано един ден той вижда класическа летяща чиния да се рее над нивята му. Най-странното е, че от нея виси нещо като стълба. Бързо обаче тази стълба е прибрана в НЛО-то, което се изстрелва в небесата. Историята обаче не свършва до тук.

Няколко дни по-късно човекът чува потропване по портата си. Имайки в предвид, че домът му е насред нищото, той отворил предпазливо вратата. За негова изненада отпред стояла една циганка облечена в сива рокля стигаща до глезените ѝ. Била обута със сандали. Кожата ѝ имала дълбок маслинен тен, а очите ѝ имали "ориенталски" вид. Фермерът допълва, че била висока около 1.60 и имала дълга коса "толкова черна, че сякаш била боядисана".

Със шепот казала:

"Пропътувах дълго разстояние. Може ли чаша вода? Трябва да взема хапче."

Мъжът бързо донесъл вода и я видял да поема зелено на цвят хапче. Циганката му благодарила, обърнала се и се отдалечила. Отново да напомня - човекът живеел насред пустошта, да се стигне пеша до най-близкия град представлявало сериозно начинание.

Знаменитият изследовател Джон Кийл във връзка с този случай, ще каже, че фразата "пропътувах дълго разстояние" е масонска парола за разпознаване. А също и вземането на хапче.

Има ли връзка между наблюдението на НЛО и появилата се странна циганка? Тя обикновена жена ли е била и просто се е сторила странна на фермера? Случайно ли е използвала ритуали присъщи за масонските срещи?

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Семейство "Странните"

Няма коментари:

Публикуване на коментар