21 юни 2015

Вампирът от Блейдънбъро

На 6 януари 1954 базираният в Лънбертън, Северна Каролина, САЩ вестник "Робесониан" излиза със сензационното заглавие "Вампир напада жена; Полицейският шеф предупреждава родителите". Статията започва така:

"Обезпокоени родители наглеждат децата си днес понеже звяр "вампир" продължава да вилнее наоколо"

Това не е журналистическа измислица, действително още от декември 1953 започват да се случват редица убийства на животни в малкия град Блейдънбъро. За извършител се посочва диво същество, което някои от виделите го хора описват като черен леопард, a други като мечка. Още по-объркващо е, че откриваните следи пък са по-скоро кучешки, а не на дива котка или мечка. Поне няколко очевидци твърдят, че са виждали звярът на смуче кръв от жертвите си.


Повечето от жертвите на това същество са домашни кучета. Единствено една жена е нападната и то защото попречила на звяра да се добере до кучето ѝ. Съществото на практика просто замахнало към нея, но не я наранило.

Постепенно започнало да се говори, че съществото напада и селскостопански животни. Твърди се, че някои собственици намирали свои прасета умъртвени и със смачкан череп.

Градът опустял, хората не смеели да излязат навън след падането на нощта, а децата не ходели на училище през деня. Няколкостотин мъже въоръжени с огнестрелни оръжия организирали хайка. Успели да убият един американски рис, а пък един леопард бил блъснат и убит от автомобил. Въпреки това убийствата продължили още известно време. Към средата на януари те все пак спрели и повече не се подновили. Никога не се разбрало какво все пак е убивало нещастните домашни животни.

Тази история остава популярна в района. Тема е на епизод от поредицата "Monster Quest" излъчен през 2008 по "Хистъри Ченъл".

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Слайд Рок Болтър - един от най-чудатите криптиди
Тур – най-известното изчезнало животно в Европа
Дъгов ягуар (Rainbow jaguar)

Няма коментари:

Публикуване на коментар