16 юни 2015

Мистериозната бележка и невероятната развръзка

През 2014 американецът Джейсън Данг намерил странна бележка в фалшива книга в местно кафе. На нея пишело, че ако дойде на определена дата следващата година, той ще получи 300 долара.

Ето точното съдържание на бележката:

"Поздравления! Вие намерихте БЕЛЕЖКАТА. Аз ще ви дам 300 долара, ако се върнете тук на 27 май 2015. Кодовата дума е ...." (Джейсън не показва какъв е кодът, за да не дойде някой друг и да иска парите).Джейсън съобщил за странната находка в Интернет и почти веднага в сайта Reddit се образувала група, която му напомняла да не забрави да посети кафето на определената дата и обсъждала случая.

И така, ето че 27 май дошъл. Джейсън пристигнал още на сутринта и стоял докато затворили вечерта, като дори излъчвал в интернет какво се случва. Онзи, който някога написал бележката не се появил, за да изпълни своята част - да даде 300 долара. Но вместо това Джейсън получил едно невероятно преживяване. Дошли много хора разбрали за историята от интеренет, за да се запознаят лично с Джейсън. Други били поръчали доставка на пица за него, в кафето се получили и много пощенски картички от хора, които не могли да дойдат лично. Някои пък били пратили на шега картонени пари от играта "Монополи". Дори една местна компания се появила и раздала сувенири.

Джейсън прекарал 14 часа в кафето до 11 вечерта, когато то затворило. Е, никакъв "благодетел" не се появил с пачка пари, но човекът си прекарал добре - с толкова много нови приятели.


Източник

Кой е оставил тази бележка и с каква цел? Най-вероятно някой шегаджия, който си е представял, че ще накара някой наивник да седи цял ден в едно кафе и така ще му развали деня. Очевидно не са му се сбъднали плановете, защото Джейсън си е прекарал чудесно.

А дали наистина не е имал намерение да даде парите, но поради големия шум, който се е вдигнал, се е отказал? Може би не е искал всички да го видят и ако Джейсън е бил запазил всичко в тайна, е щял да получи тези 300 долара.

А може би авторът на бележката е бил някой психопат, който е имал зловещи намерения, но Джейсън се е спасил като разгласил историята....

Едва ли някога ще разберем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар