08 юни 2015

Близки срещи от втория вид - крадците на лавандула, 1965

За този случай съм разказал на кратко в тази статия:


Сега обаче следва да му отделя по-голяма статия.

Маурис Масе е френски фермер от град Валенсол, който се сблъскал с най-необичайното преживяване на своя живот на 1 юли 1965. Рано сутринта неговото внимание било привлечено от звук подобен на хеликоптер, решил да проучи какво става в площите му засети с лавандула. Отправил се към посоката на звука и видял овален апарат с височина около 2.5 метра и дължина 3.5 метра. Обектът бил стъпил на 6 крака и така му напомнял на паяк. Край НЛО-то се намирали две същества с големината на дете, които се занимавали с лавандулата.

Масе се опитал да се приближи още по-близо, но едно от създанията насочило към човека нещо като пръчка и той се парализирал. Самите същества имали вид на класически "сиви", но били бели, нямали врат, но имали заострени като на елфи уши. Двамата пришелци се качили на апарата си и си заминали, а Масе не можел да се помръдне в продължение на 15 минути.

Времето било сухо, но на мястото където бил кацнал апаратът, се бил образувал кратер подгизнал от вода. На следващия ден това място вече било твърдо като цимент, останалата част от полето си било нормално. През следващите месеци Масе ще спи по 15 часа на ден, което не е било нормално за него до този момент.

Властите разследвали случая. Те установили, че на това място има по-висока концентрация на калций спрямо останалата част от нивата. Лавандуловите растения край кратера увехнали, а в продължение на 10 години там не расло нищо.

Източник


Това е случай от втория вид поради влиянието върху човека и здравето му, както и поради кратера и странната почва на мястото за кацане. Но в същото време това е и близка среща от третия вид поради наличието на същества около НЛО-то.


Няма коментари:

Публикуване на коментар