06 юни 2015

Експеримент "Мистерика" 004: "Психични влияния"

От известно време "Мистерика" се занимава не само с превеждане и събиране на истории, а и с някои експерименти. До сега в блога са публикувани следните проучвания:


2. Експеримент "Мистерика" 002: Викане на Кървавата Мери (първоаприлска шега, но експериментът беше проведен (почти) сериозно)


А сега идва ред на експеримент "Мистерика" 004 с кодово име "психични влияния". Новото тук е, че всеки читател може да се включи в него и да помогне с реализирането му. Вече няколко души се включиха във форума. Накратко за идеята:

Част от пишещите  в чата и форума (всеки е поканен да се присъедини в дискусиите), сме забелязали, че често настроенията на различни хора съвпадат, като тези хора не са имали пряк досег помежду си, а хобитата и начина им на живот са доста различни. На какво се дължи едно масово изпадане в лошо настроение? Възможно ли е да се изпробва оръжие за контрол над тълпите? Повечето от вас знаят тези теории.

Експеримент 004 ще е за събиране на информация в тази насока. Колкото повече хора се включат, толкова повече данни ще имаме да установим дали настроенията на хората необяснимо съвпадат. Ако "да", ще е дори още по-вълнуващо да се опитаме да разберем причината за това.

Всеки, който иска да се включи, може да го направи във форума в тази тема - линк - или да се свърже с нас по някой от начините посочени в сайта. Достатъчно е да посочите съответните дати и настроението си на тях. Не е нужно да водите статистика за целия месец. И една седмица или 10 дни пак са помощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар