07 май 2015

Починал дядо поздравява внучката си чрез радио?

Дженифър Граф е жена, която е израсла в Кьолн, Германия. Основно тя е отгледана от нейния дядо, който обаче починал, когато Дженифър била на 16 години. След години тя се омъжва за Майкъл Шермер, който именно разказва историята в списание "Скептик". И макар да е скептично настроен Майкъл признава, че се случват необясними неща.

Малко преди сватбата, която се провела в Америка, Дженифър получила по въздушна поща много от нейните принадлежности от Кьолн. Сред нещата било и едно транзисторно радио "Филипс" модел "070" от 1978. Дядото на жената много обичал да го слуша. Майкъл опитал да го оправи, за да може да свири отново, но без резултат.

В деня на сватбата, след като се върнали от градската церемониална зала, Дженифър била малко тъжна - искало и се дядо и да е тук. Тогава внезапно се чула музика от някъде. Започнали да проверяват стая по стая - да не би нечия аларма на телефон да се е активирала. Накрая новото семейство осъзнало, че музиката идва от един шкаф където били прибрали стария транзистор. Извадили го и останали онемели в продължение на минута. Радиото свирело романтична мелодия.

"Моят дядо е тук с нас" - казала искрено вярваща в това Дженифър - "аз не съм сама".

Транзисторът свирил класическа музика през останалата част от деня, след това замлъкнал завинаги.

Като скептик Майкъл Шермер не може да каже, че това наистина е бил духа на дядото, но признава, че винаги трябва да останем с отворен ум за мистериозните неща.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Сензация: „Кървавата Мери“ всъщност е куче
Дух в къща в Англия
Нови читателски истории

Няма коментари:

Публикуване на коментар