05 май 2015

Семейство "Странните"

През годините съм получавал множество читателски истории, но като цяло те са били свързани с преживяванията на самия читател или читателка. Не съм получавал истории в които някой се съмнява, че неговите съседи са "някакви необичайни същества". С изненада обаче разбирам, че моят колега от САЩ, който поддържа блога Phantoms & Monsters, редовно получава такива разкази. От всичките именно долният му е най-любим, и определено има защо. Това семейство малко ми прилича на прословутото "семейство Адамс".

Аз живея в средно голяма общност в Пенсилвания, в същата къща в която съм израснал. Всъщност почти всичките ми съседи са едни и същи през последните 20 и повече години, включително и семейството, което живее от другата страна на улицата.

Това семейство, което ще наричам "Странните", не е нормално в никакъв случай. Мъжът и жената са около 70-те, а дъщеря им (Карол) сега е на 52. Живеят тук от както се помня. С Карол сме били в един клас, но почти не я познавам. Тя винаги е била много привлекателна, но никога не помня да е имала приятел (или приятелка, ако си пада по жени).

Нейните родители поддържат много приятна къща и изглежда се разбират добре. Всъщност Карол и старците винаги са заедно . Никога не се разделят. Те не ходят на църква и не са ангажирани в никакви обществени дейности. Но това не е странната част.

Всяка пролет от както помня, те изкопават голяма дупка в задния си двор. На едно и също място всяка година. Около 3-4 метра широка и около 1.20 дълбока. Веднага щом я изкопаят, те поставят голяма бреза в нея. Стои около два дни след което я махат и запълват дупката с торф. Всяка година! Това е направо като предвестник, че идва пролетта - "странните" са започнали да копаят дупката!

"Странните" не говорят с никого. Никога. Чувал съм гласа на Карол едва няколко пъти, когато сме били в клас и тя е трябвало да отговори на учителя. Опитах се да я заговоря преди няколко месеца, но тя просто ме погледна, усмихна се и не каза нищо. Не съм чувал родителите и да казват нещо. Това ми напомня за друго - Карол не прилича на тях. Може да е осиновена, но аз подозирам, че нещо друго става тук.

Всичко винаги е същото при "странните". Едно лято аз направих снимка на член на моето семейство на моравата отпред. На заден план хванах къщата и двора на семейството. Няколко години по-късно отново погледнах тази снимка и с изумление видях как всичко е еднакво. Сякаш цветята бяха израсли по абсолютно същия начин сега както преди няколко години!

"Странните" изглежда следват някакъв график за всеки ден от годината, но това което правят всяка сутрин е най-странното. Тримата обикалят отвън на къщата. Спират на определени места, държат се за ръце в кръг и гледат небето. Много е странно, защото всеки път, когато провеждат този ритуал, аз чувствам статично електричество в ръцете и краката си. На майка ми ѝ се отразява по същия начин - дори и когато не ги гледаме!

Има и други странности. Никога никой от тях не е имал работа, никой не ги посещава, но получават много пратки (всеки ден).

Убеден съм, че тези хора не са изцяло "хора". Знам, че звучи налудничаво, но не съм единствения в града, който мисли така.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Рептил в общежитие
Човек от САЩ се оплаква от тормоз от извънземно семейство

Няма коментари:

Публикуване на коментар