04 май 2015

Нови два странни медицински случая

32-годишна жена се събужда мислейки си, че е на 15.

През 2008 в една пролетна сутрин Наоми Джейкъбс от Великобритания се събужда без да има никакви спомени за последните десетилетие и половина. 17 години просто така са изтрити от паметта ѝ и жената мисли, че е на 15. Тя се чуди какъв е този дом в който се е събудила, а също и какво е това момче в него (11-годишния и син). Смартфоните и плоския телевизор ѝ изглеждат като неща от бъдещето.

Твърдо убедена, че сънува Наоми си ляга отново мислейки си, че този път ще се събуди през познатата и 1992-ра година. Не помага. 

В крайна сметка жената е диагностицирана с "дисоциативна амнезия". Оказва се, че не всичко е забравила от тези 17 години. Помни телефонни номера и пин-кода на дебитната си карта. Помни и как се шофира, нещо което не е можела през 1992. За щастие паметта и изцяло се възвърнала след 6 седмици.

Източник

Горният случай е плашещ, а следващият е доста зловещ.

Жена на 26-години от Индиана, САЩ била диагностицирана с тумор в главата. Тя самата редовно се оплаквала от проблеми при четене и понякога не разбирала какво си говорят няколко човека в близост до нея. Налагало се операция. Когато обаче хирургът пристъпил към действие, всъщност "туморът" се оказал останките на никога неразвил се брат (или сестра) близнак.

Макар и необичаен, този медицински случай не е единичен. Даже се случва не толкова рядко. Този тип "тумори" се наричат "тератома" - неразвити останки от втори организъм, които не са прикачени към нищо. Обикновено са неструктурирани тъкани, но може и да са напълно оформени части - примерно зъб, коса, кокал, в по-редки случаи дори цели вътрешни органи или крайници.

Източник

Хм, ако чувате гласове в главата си, може би вече има още едно възможно обяснение. Не е задължително да сте луд или наистина извънземните да са направили контакт с вас. Може тези гласове да са просто вашият нероден зъл брат-близнак...

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Човекът живял до 256 годишна възраст - истина или измислица?
Хората в древността не са виждали синьо?

Няма коментари:

Публикуване на коментар