13 май 2015

Древен компютърен чип? В случая - не!

В последните няколко месеца в интернет циркулира една снимка, за която се твърди, че показва микрочип на 250 милиона години намерен в Лабинск, Русия. Откритието било потвърдено от "Новочеркаския южен политехнически университет".

Има не-малко артефакти от дълбокото минало, които сякаш говорят за развита цивилизация в миналото, за пътници от бъдещето или от космоса. Е, този "чип" вероятно не е от тях.Колегите от "Epoch Times" са проучили случая. Първо няма никакъв "Новочеркаски южен политехнически университет". Вероятно става въпрос за Южно-русийския държавен политехнически университет "М. И. Платов", който действително е писал за тази находка през Ноември 2014. Само дето не е потвърдил, че това е "компютърен чип", ами всъщност е фосил на вид водно растение на възраст 450 милиона години.

Следват няколко снимки на днешни представители на този растителен вид, както и фосили. Действително, ако това растение се смачка (както е при фосилите) то може да изглежда по доста интересен начин.


Източник

2 коментара:

  1. Искам и аз да вмъкна нещо към статията - за уточнение. Това което е показано на снимката, като водно растение, всъщност е животно. Crinoidea - морска лилия, Бодлокожи. Това е като морски звезди, морски таралежи и др. такива.
    Михаил Кечев

    ОтговорИзтриване