10 май 2015

Село Ууки в Англия - поредният случай на странни експлозии

Ууки (Wookey) е малко село намиращо се в графство Съмърсет, Англия. На 24 април т.г. един човек живеещ в края на селото, близо до полето, е станал свидетел на нещо странно. Около 11:00 преди обяд се е чул мощен гръм, а над полето се е стелел гъст дим. Не се виждали хора, само едно куче се отдалечавало с бясна скорост, вероятно уплашено от това което се е случило.

Човекът извикал полицията, но те не открили нищо. Нямало кратер, ако предположим, че случилото се дължи на паднал метеорит. Нямало отъпкана трева, която да подсказва, че там са се намирали хора, които са взривили нещо. Абсолютно нищо.

Подобни мистериозни мощни експлозии са се чували миналия ноември в Манчестър и други места във Великобритания. Те бяха отразени в "Мистерика":


Явно селото е просто поредната "жертва" на тази загадка за която са предлагани какви ли не обяснения - метеорологичен феномен, военни самолети, пиратки хвърляни от шегобийци и т.н.

И преди този случай Ууки може да се приеме за интересно място. Предполага се, че името му идва от келтски и значи "пещера". Действително в района има поредица от свързани варовикови пещери известни като "Ууки Хоул". В тях археолозите са намерили женски скелет на поне 1000 години. Вероятно от там тръгва една местна легенда според която в пещерите някога е живяла вещица.

Две епизода на легендарния сериал "Доктор Кой" са заснети в пещерите на Ууки.


Към оригиналната статия е дадена тази снимка, предполагам е от околностите на селото:


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Тайнствените подземия на едно българско военно поделение
Допълнение за тайните секретни поделения
Тъмната репутация на пещерата Дънмор в Ирландия

Няма коментари:

Публикуване на коментар