30 май 2015

Близки срещи от втория вид - Вал Джонсън, 1979

По класификацията на д-р Хайнек "близки срещи от втори вид" са такива наблюдения на неидентифицирани летящо обекти, които оставят някакви физически следи след себе си. Мисля да подготвя поне няколко такива статии с най-известните случаи.

Започвам с един инцидент случил се с американски полицай през 1979 година.

Вал Джонсън патрулирал в 2:00 часа през нощта край малкото градче Стивън в Минесота. Забелязал напред над пътя да се рее светещ обект. Изглежда обектът също го забелязал, защото с бясна скорост се понесъл към патрулната кола, чийто двигател междувременно изгаснал. Последното нещо, което Джонсън помни е ярката ослепителна светлина и звукът от чупещо се стъкло. Припаднал, но след известно време се свестил и макар до голяма степен ослепен, успял да се обади за помощ на колегите си.

Когато пристигнали другите полицаи, те намерили Джонсън в лошо състояние, а колата била изпотрошена. Пукнато предно стъкло, счупен фар, огънати антени. Джонсън бил откаран в болницата. Той твърдял, че и ръчният му часовник и часовникът му в автомобила били спрели за 14 минути, а той самият бил в безсъзнание 39 минути. Това е слабото място в историята - как може да е знаел, че точно толкова време е бил в безсъзнание? А и как е разбрал, че и двата часовника са били спрели за 14 минути?

В болницата докторите били категорични, че има симптоми говорещи за силно облъчване с ултравиолетова светлина. За щастие Джонсън напълно възстановил зрението си.

Днес неговата патрулна кола се пази в музея в град Лорен. Според някои скептици Джонсън сам е повредил автомобила и измислил историята си, но те не могат да обяснят как полицаят се е самооблъчил насред нищото.

Източник 1

Източник 2

Този случай се квалифицира като среща от втори вид заради състоянието на Вал Джонсън, което очевидно е причинено от външен източник и заради пораженията по автомобила.1 коментар:

  1. Може да е разбрал, че часовниците му са спрели за 14 минути, защото и двата са изостанали с толкова след инцидента.

    ОтговорИзтриване