27 април 2015

Дъгов ягуар (Rainbow jaguar)

Този материал за първи път бе публикуван от редовен читател във форума на Мистерика. Поради доброто му качество реших, че заслужава и статия в блога. Ако и вие имате интересни материали или лични истории качвайте ги във въпросния форум.

Този криптид е наблюдаван в Южна Америка,по точно в териториите на Еквадор.Очевидци го описват като голяма черна котка с гръден кош,покрит с разноцветни ивици.Друго характерно за този криптид са издължените маймуноподобни предни крайници.Изключително бърз и агресивен индивид,добър катерач и се смята че е дървесен вид.Звярът още от миналото е част от историите на местните племена,като някой туземци го свързват с Ахузотъл (Ahuzotl)който е свиреп демон от митологията на ацтеките.

Една от най-значимите срещи с този криптид датира от 1959г. когато,местен заселник бива нападнат от дъгов ягуар в горите на Куеро Киламо (Cerro Kilamo),той успява да застреля ягуара,но няма информация какво е станало с трупа.

Последното описано наблюдение на криптида е от 1987г, местни селяни съобщават, че голяма котка с подобно описание е нападнала и убила коза от стадото им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар