18 април 2015

В търсене на илюминатите - част II

В първата част описах опита ми да се свържа с хората стоящи зад сайта illuminati-order.com. Издирих няколко техни имейли и им писах, но отговор така и не получих. Не ми оставаше нищо друго освен на пробвам да се свържа с други илюминати.

Реших да потърся български илюминати. Не намерих нито един такъв сайт! Може би има, но е трудно откриваем сред интернет морето от теории на конспирацията и брътвежи на психичноболни. Затова пак потърсих в англоезичните сайтове - там поне могат лесно да се намерят няколко, които претендират да са съвременните илюминати. Сайтовете им варират от много прости и зле направени, до изключително модерни и професионални.

Ето пример за първия вид:

http://www.ordeniluminati.net/english.html


Ето пример и за втория:

http://www.illuminatiofficial.org/


Реших да пиша на втория, професионален сайт като успоредно с това ги и проучвам в интернет. Едва ли някога илюминатите са имали толкова красив и добре направен сайт. Съвсем естествено е, че той е привлякъл вниманието на кого ли не, включително, оказа се, и на един български новинарски сайт. Статия в "Нова Варна" от миналата година:

Можеш да се присъединиш към илюминати, ако имаш доход от над 1 млн. долара годишно

В горния материал (който е под всякаква критика) са поместени условията които допринасят за приемането в организацията:

„Лица, които в момента не са високопоставени членове на илюминатите биват проучвани за евентуална покана човек по човек. Някои от факторите, които могат да ускорят Вашата заявка да стане член на илюминатите включва:

– Приход надвишаващ $ 1,000,000 USD годишно.
– Неоспоримо право (политическо или финансово) над земя, по-голяма от 500 000 дка.
– Човек на изкуството с договор на стойност над $ 1,000,000.
– Притежател на Centurion Black American Express карта (някои ограничения).
– Индивиди, отличени с Verified Twitter профил (някои ограничения) – това се отнася до известни личности и бизнесмени
– Чрез писмена препоръка, представена от член на семейство от кръвната връзка, който вече е член на илюминатите.
– С представянето на доказателство за значително влияние в определена сфера на бизнеса или шоу бизнеса

Отговаряте ли на някой от тези фактори?

Илюминатите биха искали да разговарят с Вас, за да се определи дали отговаряте на условията.“

Интересно, същите условия намерих препечатани и в някои западни сайтове, но не ги открих в оригиналния илюминатски сайт, може би са ги премахнали по някое време.

Въпросният сайт illuminatiofficial.org има и фейсбук профил, ютюб канал, туитър, вайн профил...Всички те са са много добре направени, постоянно се добавя ново съдържание и имат десетки хиляди последователи, приятели, харесвания...Помните ли какво пишеше в сайта, който разгледах в "Част I"? В illuminati-order.com бе ясно казано, че те са единствения сайт и останалите са фалшиви, нямат и никакви фейсбук, туитър и т.н. профили. Е, illuminatiofficial.org е точно на обратното - залага много на социалните медии (и би трябвало да е фалшив, ако вярваме на първия сайт). Предстоят още сравнения между двата сайта по нататък в текста.

Реших да кандидатствам чрез този сайт. Тук не се налагаше да попълвам дълъг въпросник. Единствено трябваше да въведа първо име и имейл и да натисна съответния бутон. Веднага получих писмо на имейла с линк чрез който да потвърдя, че действително аз като собственик на дадения имейл адрес искам да се свържа с илюминатите. Това е стандартна практика при регистрации в какви ли не сайтове. Малко по-късно през същия ден получих втори имейл с "инструкции". Тези инструкции обаче не бяха нищо особено - подканваха ме да харесам /следвам съответните им страници в социалните медии. И естествено ме предупредиха, че разни други групи и индивиди се опитват да използват името "илюминати" за техни собствени облаги. Това вече ми беше познато от първия сайт описан в първата част на статията. Явно всички претендиращи да са илюминати твърдят за другите "илюминати", че са фалшиви :)

След два дни пристигна още един имейл. В него имаше линк чрез който да започна кандидатстването си за членство в организацията. Ок, натиснах линка, все пак твърдяха, че не събират никакъв членски внос. Малко по-късно през същия ден пристигна ново писмо (то е последното засега). В него имаше само красиви общи приказки. То завършваше с думите "We are always watching out for you" - "Ние винаги гледаме (в смисъл внимаваме, грижим се) за теб". Не се и съмнявам, че ще има още писма, но мисля че вече имам идея каква може да е целта - да ми продадат една книга и един медальон (11 долара).

Естествено проверих какво мислят и други хора за въпросните "илюминати". Предположенията са същите - забогатяване чрез продажба на дрънкулки (източник) .

И така, макар нещата все още да са в развитие, мисля че мога да направя нещо като обобщение и сравнение между двата сайта с които се опитах да вляза във връзка. Номерирал съм ги съответно (1) illuminati-order.com и (2) illuminatiofficial.org

Отговарят ли на опитите за връзка с тях?

(1) засега не
(2) с голяма охота

Твърдят ли, че са единствените истински "илюминати"?

(1) да
(2) да

Каква е вероятността да са наистина тайно общество близко до историческите илюминати? Това е моя лична преценка.

(1) малка
(2) много малка

Каква може да е истинската им цел? Това са по-скоро предположения, които може да са грешни.

(1) събиране на лични данни
(2) продажба на артикули с марката "илюминати"

Разбира се, има и други илюминатски сайтове, но се съмнявам, че резултатите при контакт с тях ще са много по-различни. Изводът, който правя е, че трудно ще се свържете с някакви "истински" илюминати чрез интернет.

Има ли обаче въобще "истински" илюминати? Не може толкова лесно да се отговори на този въпрос, но съм почти убеден, че дори и да има, то те нямат митичните сили и власт, които им се приписват.

Ако има някакво бъдещо развитие по темата, ще има Част трета, но засега няма такива изгледи.

Обновление: Тази статия я подготвих преди седмица и междувременно продължаваха да пристигат писма от "илюминатите". Прав бях, май опира до пари. В последното писмо получих линк, който ми отвори един тест с 5 въпроса, които са първа стъпка към това да ме приемат в организацията. Тези въпроси са извадени от книгата, която въпросната организация продава онлайн (дори е посочено в коя глава се намират отговорите). Първата глава са я сканирали и качили на сайта си и от там можех да взема отговорите. Но за останалите, трябваше да си купя книгата. Реших, че толкова проучвания ми стигат. Обичам книгите, но точно тази едва ли си струва. Между другото, освен на сайта им, се продава и в Amazon:

http://www.amazon.com/Illuminatiam-The-First-Testament-Illuminati/dp/0692351310/ref=cm_rdp_product/190-2677085-6413256

Няма коментари:

Публикуване на коментар