16 април 2015

Преместващият се стол

История изпратена на американския блог Phantoms & Monsters.

Аз и моят съпруг закупихме антикварен детски стол на търг през Декември 2014. Наш приятел-дилър, който също бе на търга потвърди, че той е направен през 50-те години на 19 век, вероятно в щата Джорджия. Поставих стола в един ъгъл на нашата всекидневна.

Същата нощ ние чухме звуци като от влачене в коридора отвън на вратата на нашата спалня. Съпругът ми внимателно се приближи до вратата и погледна в коридора. Видя, че столът е срещу стената от другата страна на коридора. Мъжът ми се обърна и погледна така към мен, все едно е видял призрак! Аз станах от леглото и се приближих. Докоснах стола, бе ледено студен. Вкарахме го в спалнята и се опитахме да спим, но през цялата нощ си мислехме как се е качил по стълбите на горния етаж. Нищо друго не се случи през нощта.

На закуска пак говорехме какво може да се е случило. Съпругът ми свали стола долу в трапезната, решихме да го поставим отново в ъгъла във всекидневната. На следващата сутрин, аз слязох на долния етаж и веднага забелязах, че столът липсва. Когато влязох в кухнята, видях, че е обърнат на кухненската маса. Имаше освен това разхвърляна пръст наоколо. Бях наистина ужасена в този момент!

Съпругът ми реши да вземе стола в работата с него. За няколко дни го държа в джипа. След това го занесе в офиса и го постави в един далечен ъгъл. Няколко седмици не се случи нищо.

Една съботна утрин на мъжа ми се наложи да отиде до офиса за да вземе едни документи. Когато влязъл вътре забелязал, че столът го няма. Претърсил сградата, но не го намерил. Едва на паркинга видял стола отстрани на джипа до вратата на шофьора. Докара го у нас и го постави в гаража. Престоя три месеца там без да мръдне.

Един неделен следобед преди няколко седмици, реших да опитам отново и го преместих във всекидневната. Всичко бе чудесно за два дни, след това веднъж като се прибрах от пазар, видях че столът липсва. Това бе преди три седмици и си нямам на идея къде може да е отишъл. Претърсихме навсякъде. Дори отидох обратно до къщата за търгове от където го взехме, в случай че по някакъв начин се е върнал там. Не казах на служителите защо питам за него по разбираеми причини.

Да си кажа честно, вече не се интересувам дали столът ще се върне. Причини ни много грижи. Соня.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Призрачен глас напътства спасители
Дух в лондонското метро (видео)

Няма коментари:

Публикуване на коментар