08 март 2015

Няколко мистерии от Първата световна война

В блога има статия с няколко загадки от Втората световна война:


Сега събирам и няколко паранормални случаи свързани с ПСВ, както е тръгнало скоро може и да има статия със заглавие "Мистериите на Третата Световна Война", но това е една друга тема...

Червеният барон сваля НЛО

"Червеният барон" е псевдоним на барон Манфред Албрехт фон Рихтхофен (на снимката) - един от най-добрите германски въздушни асове. Негов колега от авиацията на име Петер Вайцрик твърди, че веднъж в небето видели странен летящ обект с оранжеви светлини подобен на обърната чиния. Помислили, че е американско тайно оръжие и Рихтхофен го свалил с точен изстрел. Обектът паднал в гората, две същества излезли от него и избягали преди да ги хванат.Вайцрик разказва тази история едва през 1999 година на 105-годишна възраст. Някои историци се съмняват в достоверността и.

Изгубеният полк

През 1915 един полк от Норфолк от кралските сили на Великобритания се придвижвал към един хълм в залива Сувла (Suvla) в Турция. Хълмът бил покрит от спуснал се ниско облак. След като маршируващите войници навлезли в облака той изведнъж се издигнал към небето, но полка го нямало. Това наблюдавали трима новозеландски войници.

Странната платформа от Олдборо

През 1968 един читател пише на английския вестник "Дейли Мирър". Той разказва това което е чул от майка си за една странна случка от времето на ПСВ. Жената видяла близо до дома си в Олдборо във въздуха да се рее кръгла платформа с парапет на която стояли между 8 и 12 човека. Това съоръжение било много близо до земята - на нивото на къщата. Всичките мъже носели сини униформи и кръгли шапчици като моряци. Платформата дошла от към блатата и скоро се скрила зад другите къщи. Не издавала никакъв звук.

Според някои жената е видяла наблюдателна платформа спусната от цепелин, но един историк напомня, че тези платформи са били толкова малки, че са побирали само по един човек, освен това не са били спускани толкова ниско до земята.

Ангелите от Монс

Монс е град в Белгия край който през 1914 англичаните са на път да претърпят сериозно поражение. Тогава обаче от нищото се появява група ангели които застават на пътя на германците и позволяват на английската войска да се изтегли.


Горящите глави лук

ВСВ си има така наречените "Фу-изтребители", докато ПСВ си има "горящи глави лук". Те са описвани като зелени светещи топки, които се движат като живи същества и сякаш гонят самолетите.

Според някои това са били сигнални амуниции изстрелвани от специално германско противовъздушно оръдие наречено "Lichtspucker" (буквален превод - "плюещия светлина").

Източник

1 коментар:

  1. За червения барон има статия в телеграф , а за останалите мисля , че беше в списание нло или някой от вестници които пишат на такава тема

    ОтговорИзтриване