21 март 2015

Изчезването на Дейвид Ланг

Твърди се, че това се случило на 23 септември 1880. Дейвид Ланг бил фермер живеещ край Галатин, Тенеси, САЩ. През въпросния ден, той излязъл от къщата си, направил едва половин дузина крачки в полето и изчезнал безследно, сякаш се стопил във въздуха. Свидетел на това станала неговата съпруга, която го наблюдавала от верандата. Мисис Ланг започнала да пищи. Двете деца на семейството играели на близо, освен това виковете привлекли вниманието на преминаващите наблизо съдия Пек и негов родственик. Всички инстинктивно се втурнали към мястото където за последно бил видян Ланг. Петимата почти едновременно стигнали до там, но от Дейвид нямало и следа. Нямало нито дупка, нито нищо, което да покаже какво се е случило с човека. Съпругата получила истеричен пристъп и трябвало да бъде отведена в къщата. Междувременно и съседите пристигнали. До падането на нощта доста хора, много с фенери, претърсили стъпка по стъпка цялото поле. Никакъв резултат.

Разказва се, че тревата в радиус от няколко метра от мястото където бил изчезнал Дейвид Ланг придобила жълт цвят. Седем месеца по-късно се твърди, че децата чули слабия глас на баща им да вика за помощ. Втурнали се към мястото, но никой нямало там. Повече никога не чули този глас.

Десетилетия по-късно различни изследователи проучвали случая. Според някои историята е достоверна, но за други всичко е измислено. В архивите няма данни по онова време там да е живял човек на име Дейвид Ланг. Освен това във вестниците няма никаква информация за това изчезване.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар