19 март 2015

Остров Буве - конспирации и феномени

Към остров Буве вниманието ми бе привлечено от статия в Disclose.tv, за жалост обаче въпросният материал бе под всякаква критика - в него се бълнуваше как островът е щаб-квартира на митичната тайна организация "Нов Световен Ред" (New World Order), даже представяха част от трейлър на предстоящ филм за реални кадри уж показващи прелитаща светлина край научноизследователски кораб. Затова реших да не се водя дословно от статията, а сам да потърся информация. А остров Буве е много интересен и без да го забъркваме с тайни организации, илюминати и т.н.

Първо най-интересното от Уикипедия.

Буве е малък необитаем остров в южната част на Атлантическия океан, владение на Норвегия. Това е един от най-откъснатите острови на света, отдалечен на около 2 400 km югозападно от нос Добра Надежда и на около 1 700 km северно от Антарктида.


Остров Буве е открит на 1 януари 1739 г. от френския мореплавател Жан Батист Шарл Буве дьо Лозие, който поради силни насрещни ветрове не успява да слезе на сушата, макар че прави опити цели 10 дни. Убеден е, че откритата от него суша е част от митичния Южен материк. През 1772 г. великият британски мореплавател капитан Джеймс Кук така и не успява да достигне до остров Буве. През 1775 г., Кук прави повторен опит да достигне до острова, който отново пропада. Островът се предава почти цели 100 години след откриването си - през декември 1822 г. Бенджамин Морел е първият, който стъпва на него. Но с това, че островът най-накрая е покорен не свършват премеждията свързани с него.

Преди това малко географски сведения:

Остров Буве е разположен на 54° 26' южна ширина и 3° 24' източна дължина. Площта му е 49 km2, дължината му е приблизително 10 km, ширината - 7 km, а дължината на бреговата му линия - 29,6 km. Най-високата точка на острова е връх Олаф, висок 780 m.

В централната част на Буве се намира запълненият с лед кратер на изгасналия вулкан Вилхелм II. Около 93% от територията на Буве е покрита от ледници. Най-големите са глетчерът Посадовски на северното крайбрежие и глетчерът Кристенсен на южното.

Крайбрежието на Буве се характеризира със стръмни, високи до 500 m отвесни стени. Навигацията в близост до острова е силно затруднена поради непълното картиране на плитчините и многобройните рифови участъци в крайбрежните води.

Буве има морски антарктически климат. Хубавото време е извънредно рядко явление, а средната годишна температура е -1,5°C. Температурата на морската вода е близка до замръзването през цялата година, а крайбрежието често е сковано от лед или задръстено от айсберги. Като правило за Буве целогодишно са характерни ниската облачност и гъстите мъгли.

Растителността на Буве е изключително оскъдна. Освен няколко вида лишеи и мъхове, на острова висши растения не се срещат. Мъховете са по-ограничена група, защото разпространението им зависи от влажността. Ето защо най-приспособените към студения и сух климат на Буве са лишеите.

Каменистото крайбрежие на острова е обиталище на тюлени, а по участъците, свободни от лед, гнездят многочислени колонии от морски птици. Там е съсредоточена и оскъдната растителност на острова, в която живеят някои насекоми и кърлежи. Колонията от неколкостотин пингвини Адели на Буве е най-северната от техния ареал на разпространение. През 1981 г. на острова са преброени общо над 100 хил. пингвини рокхопър и над 10 хил. пингвина папуа.


Една от най-големите загадки свързана с острова датира от преди 35 години. На 22 септември 1979 г. сателитът Вела (Vela 6911) засича ядрен взрив край Буве. И до днес така и не става ясно кой е отговорен за него. Най-сериозните подозрения падат върху ЮАР и Израел, които изглежда са извършили съвместен ядрен тест там.

В по-ново време нещо друго прави впечатление. Островът си има свой собствен интернет домейн (.bv) от най-високо ниво. С декрет на норвежкия крал на 23 януари 1928 г. Буве става норвежка територия и е логично всички територии да ползват домейна на Норвегия (.no), защо обаче за този остров е направено изключение? За да разберете колко необичайно е това, ще дам пример с България - домейнът на нашата страна е .bg, остров Белене, а и който и да било друг български остров нямат собствени домейни.

Нещо повече - домейна .bv е забранен за откриване на сайтове! Примерно, ако желая, и ако не са вече регистрирани, аз мога да си купя домейн misterika.com, misterika.bg, misterika.ru, misterika.eu и т.н., но не мога да регистрирам misterika.bv. Защо тогава е запазен този домейн, след като не могат да се регистрират сайтове към него?

Но интернет чудатостите на острова не свършват до тук. Преди това искам да опиша сайта NORSE, който се помещава на следния адрес:


Този сайт твърди, че показва в реално време случващите се хакерски атаки. На мен ми е чудно как успява да ги засече - може би само някои типове атаки детектира, но поне визуално много добре показва информацията. Всичко е като една интерактивна карта на която атаките поне на мен много ми приличат на ракетни атаки - обикновено Китай яко бомбардира САЩ. Предполагам някой ден, както са тръгнали нещата, може да има и сайт показващ в реално време истински ракетни атаки с балистични оръжия, но това е една друга тема. Но да се върнем на хакерските нападения - почти всеки път, когато вляза в сайта виждам атаки произлизащи от остров Буве. Какво по дяволите значи това?! Че на острова има някой луд хакер с интернет връзка, който се е скрил сред ледовете и "бомбардира" цели по целия свят?!


Като последна (засега) мистерия свързана с този остров искам да покажа тази метеорологична снимка за която се твърди, че е от 2012 и показва необяснимо мощно излъчване идващо от Буве. Някои дори намесват и прословутия HAARP в случая, не е ясно как са успели да го пренесат от Северна Америка на един трудно достъпен остров в южното полукълбо. Опитах се да проследя произхода на изображението, използва се в различни сайтове/блогове в нета, но до първоизточника не се добрах. Затова имайте "едно на ум" относно достоверността на снимката.***********************

Определено около този остров има загадъчни неща, затова ще продължавам да следя за нова информация. Това е първоначалната статия, която събуди интереса ми:

Disclose.tv

Ако не ви харесва моя сдържан и стремящ се да бъде обективен подход, можете да прочетете оригиналния материал. Както казах в началото, за мен, това е статия под всякаква критика. За някои други български колеги статията на английски е достатъчно добра за да я преведат:


От мен не очаквайте такива конспирации и спекулации, Мистерика се стреми да е блог отнасящ се критично към всичко. Изборът на колегите си е техен, но какво се опитва да каже това изречение (механичен превод?):

Странното е, че изследователите, посетили дистанционно остров Буве наскоро са били в състояние да регистрират на видео флаш \ HAARP-емисия, разпространена териториално, както е показано на втората и третата снимка на екран, и което можеше да се види в един клип, който мистериозно изчезна.

!?!?

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистериозен лъч и експлозия на електроцентрала в САЩ

1 коментар:

  1. Някой виждал ли е остров Буве в Google Earth. Има някаква зелена мъгла около него. Най-вероятно е полярното сияние.

    ОтговорИзтриване