16 март 2015

Гробът насред пътя

Това не е поредната призрачна история. Това е нещо реално, макар и необичайно - в американския щат Индиана, близо до град Амити насред път 400 има един гроб. Там е погребана Нанси Керлин Барнет (1793-1831).


На 14 години Нанси се омъжва за Уилям Барнет и те се заселват край Амити. Жената умира на 39 години и е погребана на върха на малък хълм, който гледа към потока Шугър Крийк - едно от нейните любими места. През следващите години и други хора са погребани там и се оформя малко гробище. В края на 19 век властите решават да прокарат път директно през гробището, което значи, че гробовете трябва да бъдат преместени. Единствено един от синовете на Нанси се противопоставя. Но понеже всички други гробове са вече преместени, това няма голямо значение - пътят е прокаран покрай "последния дом" на Нанси Барнет.

След още няколко години властите решават да разширят пътя и този път гроба трябва да бъде преместен. Този път, един от внуците на Нанси се противопоставя на идеята. Управниците не взимат под внимание възраженията му и са готови да пристъпят към действие. Тогава внукът на име Даниел Доти взима пушката си и застава пред гроба на баба си. Властите отстъпват и разширяват пътя така, че гробът да се пада между двете платна. През 1912 дори е поставена бетонна плоча за да запази гробът и за в бъдеще.


Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мумифициран монах открит в статуя

Няма коментари:

Публикуване на коментар