13 март 2015

Извънземните от Кинула, Финландия (1971)

На 5 февруари 1971, петък, двама млади мъже режат дърва в община Кинула намираща се в централна Финландия. Петер Алиранта (21 г.) и Еско Снек (18 г.) работели в гората край село с име Кангаскила. Било към 3 следобед и те приключвали работа понеже вече се смрачавало. Алиранта тъкмо бил изключил моторната си резачка, когато внезапно забелязал странен металически обект на нивото на върховете на дърветата, той бавно се приземявал. Имал вид на две залепени чинийки и бил с диаметър около 5 метра. Отдолу имал четири тънки крака с дебелина 5-10 сантиметра и дължина над 2 метра. След няколко мига кацнал в малко открито пространство сред дърветата, на 15 метра от Алиранта и Снек. Снек пропуснал тези първи моменти от инцидента, защото все още режел клони с резачката си.

Още по време на спускането, от долната страна, в центъра на НЛО-то се отворил кръгъл отвор и веднага след като обектът се приземил, от там излязло странно малко същество, което плавно се понесло към земята. Буквално летяло във въздуха през тези два метра, това не било нормално падане. Щом стигнало до покритата със сняг земя, съществото тръгнало към Алиранта. Движенията му били много схванати, а стъпките ситни. Създанието изглеждало като космонавт или робот и било по-ниско от метър, може би към 90 сантиметра. Тялото му било покрито със зелен екип състоящ се от една част. На лицето си имало нещо като една леща насочена напред. На ръцете му не се виждали пръсти.

Хуманоидът се движел по странен начин отгоре на снега, не потъвал както би било нормално. И докато съществото бавно, но сигурно напредвало към Алиранта, човекът включил отново моторната си резачка и с нея в ръка тръгнал на свой ред към създанието. В този момент и Еско Снек видял какво става, защото се обърнал да види защо колегата му отново е включил морния си трион.

"Малкото зелено човече" и Алиранта се приближавали един друг, разстоянието между тях било вече по-малко от 10 метра. Внезапно съществото се обърнало и тръгнало обратно към летящата чиния. Това дало нова смелост на Алиранта и той се забързал за да хване извънземния. Във вътрешността на НЛО-то се виждали още същества. На "чинията" имало три прозореца и през един от тях се виждали три човекоподобни фигури, макар и без да можело да се различат повече детайли.


На около три метра от апарата, съществото се издигнало на повече от метър във въздуха, може би усетило, че човека го настига. Алиранта все пак успял да го хване за петата на десния крак, но веднага го пуснал понеже усетил остра изгаряща болка (белезите от изгарянето ще са видими и след два месеца). Инстинктивно човекът отстъпил две крачки назад, а съществото се шмугнало през отвора на машината.

Веднага щом то се прибрало, "чинията" започнала да издава слаб жужаш звук и бавно да се издига от земята. Алиранта почувствал слаб повей в този момент, макар и да не се виждал дим (като от реактивни вдигатели), нито да се усеща миризма, нито пък да се излъчва светлина (отново като на двигатели). Докато НЛО-то се издигало, отворът на дъното се затворил, но краката не се прибрали. След около 15 секунди, той изчезнал в небето.

Мястото където се е случил инцидента:


Според двамата очевидци, инцидентът продължил около 3 минути. След като летящата чиния изчезнала, мъжете не можели да говорят, били твърде удивени от случилото се. Те се чувствали схванати и имали проблеми с придвижването, особено Петер Алиранта. Отнело им близо час преди да успеят да се отдалечат от гората. Все пак преди да тръгнат разгледали следите по снега.

Имало четири кръгли отпечатъка там където били стъпили краката на апарата. Били с диаметър около 35 сантиметра и преминавали през цялата дебелина на снега (40 сантиметра) до самата земя. Съществото също било оставило отпечатъци - сравнително кръгли, с диаметър около 15 сантиметра. Стъпките били на разстояние от около 20 сантиметра една от друга.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Извънземният гигант от 1971
Случай на мъже в черно от този месец (САЩ)

Няма коментари:

Публикуване на коментар