19 февруари 2015

Добрият дух от Уейсайд Ин

Уейсайд Ин (наричан още Лонгфелоус Уейсайд Ин) е хотел/страноприемница с 300-годишна история. Намира се в град Съдбъри, щата Масачузец, САЩ. Той е известен с множество призрачни истории, но всички те бледнеят пред легендата за духа на Джеруша. Според мнозина посетители това привидение все още обитава стая номер 9 и чака мъжете посетители.

Ето как изглежда хотелът сега:


А ето две запазени снимки от миналото:Джеруша Хал била сестра на Дейвид Хал, който купил страноприемницата през 1716. Тя прекарала повечето от своите дни там, упражнявайки се на музикални инструменти, рисувайки и по принцип наслаждавайки се на живота в провинцията. Според легендата, един ден в страноприемницата отседнал английски джентълмен и Джеруша се влюбила в него. За нещастие мъжът трябвало да се върне в Англия преди да "си сложи халката", но обещал да се върне колкото се може по-скоро, за да заживеят двамата заедно.

Предполагам вече се досещате, той никога не се появил отново, а Джеруша чакала и чакала и чакала...44 години се минали без вест от нейния възлюбен и когато жената накрая умряла, казват, че било от разбито сърце. Казват и, че тогава започнала призрачната активност. Всекидневната в която Джеруша е прекарвала времето си, била направена на стая за гости и получила номер 9. Постепенно посетителите преспали в тази стая започнали да съобщават за нощни посещения от страна на дух, който искал да им даде комфорт. Тези паранормални срещи били толкова чести, че дори се появил нещо като клуб наречен "Обществото на тайното чекмадже". Името идва от породилата се в началото на 20-ти век традиция посетителите да описват на лист своите преживявания с Джеруша и да слагат листа в цепнатините по тавана. С времето тези признания станали толкова много, че управата на хотела започнала да ги пази в чекмаджета и ракли в стаята.Ето едно от оставените съобщения:

"Около 5 сутринта, тя дойде в моята стая, седна на края на леглото ми, а няколко минути по-късно премина пред него (изглеждаше като малка ивица зелена светлина) и изчезна пред вратата".

Друг пише, че е усетил лек парфюм, видял е светлина и е чул бързи крачки по стълбището. Други са усещали нежни призрачни ръце да ги прегръщат през нощта. Срещите с този дух обичайно не са страшни като при много други духове, а напротив - доста приятни.

Ето как изглежда въпросната стая номер 9:


Уейсайд Ин е най-старата действаща страноприемница в страната, пълна е с пластове история. Към нея има ресторант и музей - очевидно е добро място за посещения.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Класически случай на полтъргайст и духове

Няма коментари:

Публикуване на коментар