18 февруари 2015

Мистериозен лъч и експлозия на електроцентрала в САЩ

На 2 февруари 2015, около 1:30 през нощта в електроцентралата в град Есканаба, Мичиган избухва мощна експлозия. За щастие централата не е атомна, иначе 13 000 жители в този град щяха да са в голяма опасност. Разминали са се само с няколко дни без ток. Има един интересен момент обаче - забелязан е мистериозен лъч светлина, който сякаш е излизал от гръмналата централа в продължение на няколко минути.


Властите са казали, че само привидно лъчът излиза от централата, той бил дело на преминаващ в далечината влак.Нещо съмнително - новината се разпространява по големите медии едва след седмица. Но категорични данни за причината за експлозията не са дадени. Това също дава допълнителен повод за разни спекулации. Някои мислят, че причината и за лъча и за експлозията е комплексът известен като HAARP. Други намесват НЛО, макар че не е известно около тази централа някога да са забелязвани такива обекти.

Трети виждат доста по-голяма конспирация свързана с Русия. През 2012 подобна мистериозна експлозия се случва и в град Алпена, Мичиган, който е на около 380 километра от Есканаба. Тогавашният инцидент също не намира място в новините, предполага се, че е станал около военен тренировъчен център, за който има слухове, че е бил използван от руски специални части (така наречените Спецназ). Тогава е имало теория, че руснаците са се пробвали да ударят енергопреносната мрежа на САЩ.

Източник

Когато прочетох заглавието и аз си помислих, че някой може да свърже инцидента с Русия предвид геополитическата ситуация в света, така че не бях изненадан когато по-надолу наистина видях намесени руснаците. Все пак малко ме съмнява, че е имало руски военни части в САЩ, които уж са били там за да се обучават и тренират, а всъщност тайно са правили саботажи. Ако Русия иска да направи нещо подобно, по-скоро би се пробвала да го направи дистанционно - я от въздуха, я чак от космоса...

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Конспиративни теории за полет QZ8501 на "AirAsia"
Интересни запитвания по Закона за свобода на информацията във Великобритания

Няма коментари:

Публикуване на коментар