17 февруари 2015

Блатото Беър Крийк в Алабама

С Беър Крийк в Алабама, САЩ са свързани много легенди и страшни истории. Към тях вече можем да прибавим и появилите се през ноември 2014 зловещи кукли.

Това блато/мочурище се намира между Пратвил и Отоугвил, в близост до окръжен път номер 3, който е черен път.

Джо Седингер от полицията разказва:

Забелязах куклите преди няколко седмици докато карах през мочурището, работейки по съобщение за откраднато превозно средство. Просто си помислих, че са номер покрай Хелоуин и не съм мислил за тях след това".

След това обаче историята се разнесла из социалните медии и властите решили да премахнат куклите. Оказали се общо 21 на брой, всичките поставени върху бамбукови пръчки. Повечето от тях били от порцелан и изглеждали като антики. На много лицата и косите изглеждало, че са боядисани с бял спрей.

"Признавам, че изглеждат зловещо" - казва Седингер през смях - "можеха да се видят от пътя, затова решихме да ги махнем".


Земята върху която са били поставени куклите принадлежи на компания за дърводобив.

"Опитахме се да се свържем с тях" - разказва Седингер - "но никой не отговори и затова решихме да ги махнем. Ако собственикът се появи, ще му ги дадем обратно".

Да разбирам ли, че по настоящем куклите се пазят в полицейския участък? Ако е така, може да излезе чудесен разказ - куклите се раздвижват през нощта и изкарват акъла на дежурния полицай...

И само между другото, имам чувството, че тази шега е дело на някой, който знае за този остров:

Зловещите кукли от Острова на куклите в Мексико

А сега малко за легендите свързани с Беър Крийк. Това е популярно място за тинейджърите от няколко поколения да влизат и търсят същества и духове, особено през нощта. Разказва се, че са чувани безплътни гласове, виждани са светещи кълба, както и странни същества между дърветата. Понякога са чувани силни гърмежи от дълбините. Сред мочурището се намира артезиански извор, за който се твърди, че е магически. Много хора го посещават за да придобият магически сили.

Беър Крийк е присъствал в един от епизодите от 2013-та на шоуто "Deep South Paranormal" излъчвано по СайФай. В него се разказва, как по тъмно са забелязвани фантомни автомобили, които ускоряват само за да изчезнат в мрака. При други случаи пред колите на закъснелите пътници се е появявало привидение високо едва 1.20 метра или пък светещи сфери. Някои хора твърдят, че блатото е населявано от духовете на индианците живели някога тук, както и на първите заселници и загинали войници. Има легенда за призрака на една майка, която търси загубеното си дете. Тя ще нападне всеки, който три пъти произнесе "Имаме твоето бебе" (това малко напомня за легендата за Кървавата Мери).

Най-старото индианско племе от Алабама има предания за странни същества живеещи в тресавището, както и за светлините там, които представляват горски духове. Местни ловци пък разказват, че са виждали Бигфут. Съществото било високо към 2.5 метра и имало черна или кафява козина по цялото си тяло, миришело на развалени яйца.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Прокълнатата кукла Окику на която и расте човешка коса
Паранормални водни басейни

Няма коментари:

Публикуване на коментар