03 януари 2015

Конспиративни теории за полет QZ8501 на "AirAsia"

Буквално в последните дни на 2014 се случи трета голяма авио-трагедия и то отново със самолет от Малайзия (макар и формално да е принадлежал на индонезийското подразделение на "AirAsia"). Веднага тръгнаха конспиративните теории, ето 5 от тях.

1. Някой събира самолети за да направи нова терористична атака подобна на 11 септември 2001.

Тази теория вече е опровергана - останки от падналия самолет бяха намерени.

2. Икономически тероризъм

Някой (разбирай САЩ и Запада) искат да подкопаят бързоразвиващата се икономика на Азия. Като свалят самолети, те плашат пътуващите бизнесмени и туристи, подкопават доверието и т.н. Непряко това е атака срещу Китай, който е водещата икономика в региона.

3. Някой тества технология за поемане от разстояние на контрол върху летящ самолет

Тази теория може да е допълнение към горната, ако приемем, че този който иска да подкопае азиатската икономика, го прави от разстояние. Но тази теория може да е отричаща горната, ако приемем, че извършителят не е някоя страна, а примерно хакер тестващ способностите си.

4. Тан Сри Тони Фернандез е знаел какво ще се случи

Тан Сри Тони Фернандез е изпълнителен директор на "AirAsia". Седмица преди инцидента, той продава голямо количество акции, сякаш е знаел какво ще се случи и как цените на акциите ще се срутят при катастрофата.

5. Някой в Китай е знаел какво ще се случи 13 дни преди събитието

Това е най-загадъчното от всичко. Твърди се, че анонимен потребител е предупредил в китайски интернет форум за предстоящата трагедия. Даден е линк към въпросния форум, но понеже не разбирам китайски не мога да потвърдя, че написаното е точно така както ни го представят. До колкото разбирам от автоматичните преводи, човекът наистина говори, че ще се случи нещо с полет на "AirAsia", макар да не споменава кой точно. Говори и за нещо, което предполагам е някаква тайна организация - "Интернационална Черна Ръка".

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистериозни експлозии се чуват из Великобритания - от Лондон до Глазгоу
Конспирация: самолет на НАСА в източна Африка

Няма коментари:

Публикуване на коментар