09 януари 2015

Класически случай на полтъргайст и духове

През 70-те и ранните '80 години на ХХ век едно семейство от Нова Англия, САЩ преживява серия от събития, които ще се превърнат в класическа история в паранормалните среди. Така и до днес не се разбира в кой точно град от региона са се случили въпросните събития, което пречи да се провери истинността им. Паранормалните изследователи, които са имали досег със семейството, не желаят да споделят местоположението, нито истинските имена на хората - дадените названия по-долу в текста са псевдоними.

Всичко започва когато главата на семейството Джо Берини решава да се преместят в къщата на предците си, където дори той е живял като малък - тогава не е имало нищо странно, макар там да са умирали хора от фамилията. Семейство Берини се състои от Джо, съпругата му Роуз и нейните две деца от предишен брак - Джон и Дейзи.

Една нощ през Май 1979 Роуз чула странен глас в къщата. Все едно говорело малко момиче. То казало "мама, мама, това е Серена".

Никой от семейството не знаел коя е Серена и какво значи самото съобщение. Едва по-късно Джо научил, че неговия баща е имал сестра на име Серена, която е починала в къщата на 5 години - това се било случило преди повече от 50 години. На следващия ден след като Роуз чула гласа, нейната дъщеря имала насрочена рутинна операция по ваденето на сливици. Нещо обаче се объркало и Дейзи едва не умряла на операционната маса.

Гласът на Серена бил чут още на няколко пъти и изглежда всеки път се явявал като поличба за нещо лошо, което предстояло да се случи. При единия път бабата на Джо получила сърдечен удар, а при втория починала. Веднъж Джо се събудил от гласа на малкото призрачно момиче и видял, че съпругата му Роуз се дави в съня си. Когато я събудил, тя му разказала, че имала кошмар в който предишния и съпруг я е душил.

Така внезапно както се появил гласът, така и изчезнал. До Март 1981 не се случило нищо необичайно. Тогава обаче на сцената се появил друг призрак. Една нощ Роуз била стрестната от привидение на малко момче в бяло, което се разхождало по коридора на горния етаж. След седмица и половина жената отново видяла призрачното момче. Този път то и казало: "Къде отиват всички самотни хора? Къде принадлежа?"

Джо също ще види момчето в бяло. Той обаче ще провери мястото където то му се е явило и ще намери под дъските на пода медальон с дева Мария. Тогава ще си спомни, че братът на баща му - Джорджио, е умрял на 8-години в къщата. Бил погребан в бял костюм.

Духът на Джорджио ще се появява редовно пред Джо и Роуз през следващите месеци. Той отговарял на техните въпроси и изглеждал тъжен. Момчето ще споменава за членове от семейството за които Джо не се е сещал от дълго време. Когато призракът се появил за последен път преди да изчезне, се случила и първата проява на полтъргайста - телефонът, който стоял на нощната масичка до леглото на Джо и Роуз изхвърчал на земята, бутнат от невидима сила.

Джо се обадил на родителите си за да пита за своя мъртъв чичо, но всеки път когато споменавал името на Джорджио, връзката прекъсвала. Семейството по съвет на свещеник започнало да игнорира духовете и това се оказало груба грешка. Мъртвите не харесали това. Вратите започнали да се отварят и затварят, предмети са изтръгвани направо от ръцете на Роуз, телефонът продължавал да бъде хвърлян, а звуци като от тичане започнали да се чуват от всички краища на къщата. Джорджио ли бил това? Едва ли, той по-скоро отстъпил място на един доста по агресивен дух.

Появил се гърбав дух облечен в плащ, който заявил на семейството, че е "божи министър". Той бил всичко друго, но не и това. Той физически нападал хората. Децата били пляскани, а Роуз била ударена с вратата на хладилника. Веднъж на вечеря, главата и била хваната и дръпната настрани толкова силно, че тя започнала да се дави. В същото време едната от ръцете и взела да се извива зад гърба и. Когато и леглата започнали да се клатят, а ножовете да хвърчат, семейство Берини напуснало къщата. Скоро обаче там бил извършен екзорсизъм и нещата се успокоили. Семейството се върнало обратно и повече нямало проблеми.

Според поне един паранормален изследовател агресивното създание е било нещо като дух, който се е "хранил" с енергията на починалите в къщата хора. "Министърът" е бил зъл човек приживе и той е пренесъл това си свойство и в призрачната си форма - Серена и Джорджио са му били нещо като роби.

Phnatoms & Monsters

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Привидение на селфи на две момичета
Смразяващи снимки с участието на призраци (първа част)
Две истории на читателка - страшни преживявания на ученически лагер, загуба на време

1 коментар: