24 януари 2015

Паранормални водни басейни

Блатото Манчак, Луизиана, САЩ

В Америка има много такива мочурливи или заблатени места. В тях може да срещнете какви ли не опасности - от змии и алигатори до подвижни пясъци. Едно блато в Луизиана обаче има допълнителни "атракции". Според някои мястото е обитавано от духа на Джули Уайт (в други версии на историята - Джули Браун). Приживе тя била "вуду принцеса" и плашела съседите си с злобните си шеги. Веднъж им казала - "когато умра, ще взема всички ви със себе си". Тя починала през 1915 и след погребението и убийствен ураган помел Ню Орлеанс.

Освен този дух, и едно паранормално същество се навърта във въпросното блато. Това е Ругару което е подобно на върколак. Легендата за него идва от индианския фолклор.

Кладенецът Окику, Япония

Този кладенец се намира в град Химеджи в префектурата Хього. Легендата разказва, че някога един женен самурай видял наблизо едно красило момиче-слугинче на Име Окику. Той поискал от нея да му бъде любовница, но тя не искала. Ядосан, той я хвърлил в кладенеца, където тя се удавила. Нейният дух обаче преследвал самураят в нощите докато той не полудял. Казват, че този призрак продължава да се навърта около кладенеца.


Езерото Хоунтид, Ню Хемпшир, САЩ

Името на това езеро буквално се превежда като "обладаното от духове". Има различни теории от къде идва наименованието му. Една легенда разказва за двама от ранните заселници на Америка, които спрели да лагеруват край брега му. През нощта единият убил другия, който продължавал да се навърта около езерото, но вече като дух. В друга версия двамата заселници са големи шегаджии, които нарочно се правели на призраци и плашели всеки който минел от там.

Трета версия разказва за огромен горски пожар изпепелил всичко през 1753 година. Когато дошли заселници, мястото изглеждало прокълнато и зловещо и затова получило името си.

Лагуната Чуук, Микронезия

Тази лагуна (позната и под името Трук) се намира на Каролинските острови. Тя е била морска база на японците по време на Втората Световна Война. Американците я атакуват през Февруари 1944 и битката продължава два дни. Това я превръща в най-голямото корабно гробище на света. Днес тя е популярна дестинация за гмуркачите, много от които съобщават за чувани странни звуци под водата и дори за духове.

Саргасово море, Атлантически океан

Този воден басейн е известен с няколко неща. Първо, това е единственото море без нито една земна граница, границите му са определени от водните течения. Освен това се радва на голямо биоразнообразие. Обаче в него на няколко пъти са намирани плаващи кораби без екипаж на борда, и то при спокойно време. Един от сигурните такива случаи е от 1840. Пътят на френския търговски кораб "Розали" минавал през Саргасово море. След време той бил открит да плава безцелно без нито един човек на борда.

Една от теориите твърди, че в морето живее непознат вид месоядни водорасли - те покриват целия кораб и поглъщат всичко живо след което се оттеглят и го оставят да се носи по вълните като кораб-призрак.

Легендата за Саргасово море вдъхновява филма "The Lost Continent" (Изгубеният континент) от 1968, който поне от трейлъра изглежда да е доста интересен филм.Езерото Гарднър, Кънектикът, САЩ

Местната легенда разказва, че понякога сякаш от дъното на езерото може да се чуе музика свирена на пиано. Разказва се, че в края на 19-век цяла къща е трябвало да бъде преместена по замръзналата повърхност. Ледът обаче не бил достатъчно дебел и къщата пропаднала на дъното, в нея имало и едно пиано.

Водолази твърдят, че са виждали части от потъналата къща, дори самото пиано, което продължава да изпълнява партитури изсвирени от невидими ръце.

Големите езера между САЩ и Канада

Тези езера се свързват с какви ли не мистерии, ето две по-стари статии в Мистерика посветени на тях:

Потъването на "Едмонд Фицджералд"

Предмети на викингите намерени край Големите езера в САЩ

Там се намира и така наречения "Мичигански триъгълник", който съм описал в тази сборна статия:

10 мистериозни места

Ето две истории от горния материал:

28 април 1937. Капитан Джордж Р. Донер плавал с кораба "O.M. McFarland" от Ери, Пенсилвания към Порт Вашингтон, Уисконсин. Маршрутът му минавал през триъгълника. Както разказва историята, капитанът бил изтощен и се оттеглил в каютата си, като поръчал на помощника си да го събуди като наближат крайната си дестинация. Когато след три часа помощник-капитанът решил да събуди Донер, него го нямало в каютата му, нито където и да било другаде на кораба.

23 юни 1950. Полет 2501 на "Northwest Airlines" се движел с 58 пътници на борда от Ню Йорк към Минеаполис. Бил упраавляван от опитния летец Робърт Линд. Заради лошото време, се наложило да промени курса си и да премине през мичиганския триъгълник. Около полунощ, той помолил диспечерите ръководещи въздушното движение да слезе от 1000 на 750 метра височина, без да дава причина за това. Диспечерите не му разрешили и това била последната комуникация със самолета. Той изчезнал от радарите над езерото. Има противоречиви данни за това каква част от самолета била открита (някои казват, че абсолютно нищо не било намерено, а други твърдят, че известно количество дребни предмети били открити - като възглавниците от седалките). Но целия самолет или човешки тела никога не били открити.

Езерото Уайт Рок, Тексас, САЩ

Легендата за "Жената от езерото" (в някои версии "Жената в бяло") е най-популярната призрачна история в района на Далас. Ето как обикновено протича една типична среща с нея:

Човек шофира късно през нощта по един от пътищата минаващи покрай езерото, когато вижда жена покрай пътя. Тя е облечена във вечерна рокля - стил 20-те години на ХХ век, и от нея се стича вода. Човекът спира и жената го моли да я закара до Гастън Ейв. Той я качва и потеглят, Стигат до градчето и когато човекът се обръща към нея за да я попита къде точно да спре, жената е изчезнала, единствено седалката е мокра.

Бермудският триъгълник

Може ли един такъв списък да мине без него? Историите за него са широко известни, затова сега няма да ги разказвам пак, единствено ще припомня тази по-стара статия в блога:

Откриха нова пирамида в Бермудите

************************

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Остров Оук и неговата тайна

Няма коментари:

Публикуване на коментар