14 януари 2015

Бигфут и електричеството

Този материал е базиран на тази статия в Epoch Times. Оригиналната статия по-скоро акцентира върху австралийския братовчед на Бигфут - Йоуи или Йови (Yowie) и освен това разглежда възможността тези създания, както и да се наричат, да идват от други измерения. Тази хипотеза е изказвана не само за "Голямата стъпка", но и за всякакви други същества - от призраците през Мотман до извънземните. Тя вече се е превърнала в една от "обичайните" теории, споменавал съм за тази възможност в други статии, и затова няма да я разглеждам сега. Единствено от оригиналната статия ще взема случаите при които Бигфут е бил привличан от електричеството, които поне за мен са нещо ново в легендата.

Хората живеещи в региона около Сините планини в Спрингууд, западно от Сидни, Австралия съобщават за множество наблюдения на Йоуи. Съпрузите Джери и Сю О'Конър също са виждали съществото в техните земи. Описват го като голям и космат маймуно-човек. Тропал е по стените на къщата и е оставял следи по земята.

Семейство О'Конър още разказват за усещания като от допир с електричество при срещите си със създанието. Понякога това е усещане за парене, по-често за леден студ като от "течен нитроген", а понякога дори парализа при която едва могат да говорят. Има и случаи на екстремна жажда. Това "електрическо" чувство понякога ги буди от дълбок сън. Сигурни са, че йовитата някак си го "прожектират" върху тях.

На мястото към което съществата изглежда са привлечени, се намират електромера и кутията с бушони. В Америка изследователят на Бигфут Стан Гордън също е забелязал, че това митично същество сякаш е привлечено от електромерите.

Австралийските аборигени пък разказват, че йоуи е най-вероятно да се появи при гръмотевична буря, когато въздуха е пълен с електричество.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Бигфут спасява човек?

Няма коментари:

Публикуване на коментар